Olli Kunnari: lentopallosuosikista valmentaja

Kuva: CEV.eu

Suosittu lentopallohahmo Olli Kunnari ryhtyy valmentajaksi. Alkavalla Mestaruusliigan kaudella hän toimii VaLePan kakkosvalmentajana.

Kunnari, 38, liittyy päävalmentaja Janne Kangaskokon rinnalle kakkoseksi. Lisäksi hän toimii Vammalan lukion ja koulutuskuntayhtymä SASKY:n lentopallolinjan vetäjänä.

Vuonna 2000 Kunnari aloitti pelaajana liigauransa VaLePassa ja päätti sen samassa seurassa 20 vuotta myöhemmin. Välin mahtui menestyksekkäitä vuosia Kreikassa, Ranskassa, Puolassa ja Turkissa. Hän kuului vuosien ajan Suomen maajoukkueen avainpelaajiin.

Kunnari lopetti pelaajauransa viime keväänä, kun erilaiset vammat estivät täysipainoisen harjoittelun ja pelaamisen.

Valmentajan ammattitutkinnon (VAT) opinnot Kunnari aloittaa Kuortaneella. Sinne hänet houkutteli koulutuksen vetäjä, moukarinheiton Euroopan mestari Olli-Pekka Karjalainen.

– Karjalainen otti yhteyttä ja kysyi mukaan syksyllä alkavalle kurssille, Kunnari kertoo VaLePan tiedotteessa.

– Etä- ja lähiopintoina suoritettava koulutus on entisille huippu-urheilijoille räätälöity oikoreitti ammattitutkintoon. Valmentaminen on aina kiinnostanut, ja tämä tuntui hyvältä mahdollisuudelta tähän kohtaan.

Monet entiset huippu-urheilijat ovat suorittaneet valmentajan ammattitutkinnon: esimerkiksi lentopalloilija Saara Esko, alppihiihtäjä Kalle Palander ja purjehtija Sari Multala. Kunnarin lisäksi alkavalle kurssille osallistuvat muiden muassa keihäänheittäjä Tero Pitkämäki ja painija Petra Olli.

– Liittyminen VaLePan valmennukseen sopii hyvin yhteen VAT-koulutuksen kanssa. Lentopallo lajina, tekniikat ja taktiikat, on pitkän peliuran aikana tullut tutuiksi. Uskon, että tästä on hyötyä ja pystyn auttamaan joukkuetta ja pelaajia. Valmennuksen näkökulmasta tulee asioita tarkasteltua eri tavalla.

– Minulla on paljon uutta opittavaa valmennuksesta. Olen itse saanut olla monen huippuvalmentajan opissa. Päällimmäisenä nousevat mieleen Suomen pitkäaikainen maajoukkuevalmentaja Mauro Berruto sekä Ranskan monivuotinen päävalmentaja Laurent Tillie, jonka opissa sain olla Cannesin joukkueessa, sanoo Kunnari.

Valmennusosaamista löytyy perheestä ennestäänkin. Olli Kunnarin veli Esa Kunnari toimii lentopallon 1-sarjassa Lempo-Volleyn päävalmentajana.