Lentopallon Mestaruusliigassa siirtoaika ohi – näin joukkueet muuttuivat

Lentopallon Mestaruusliigassa on siirtoaika päättynyt. Kauden aikana pelaajia tuli ja meni vinhasti.

Vakava koronavirustilanne keskeytti kauden 2019-2020, ja negatiiviset vaikutukset jatkuvat. Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Raision Loimu joutui tekemään kovan ratkaisun ja päästämään argentiinalaiskaksikon Facundo Imhoff – Ignacio Luengas kesken kauden toisaalle.

Tammikuussa vielä varmistui, etteivät yhdysvaltalainen libero Ryan Manoogian ja ruotsalainen hakkuri Johan Gruvaeus jatka Loimussa.

Aleksei Zhbankov voi nuoren pelaajan kaksoisedustuksen nojalla pelata Loimun lisäksi 1-sarjaa TUTO Volleyn joukkueessa.

Akaa-Volleysta virolainen passari Markkus Keel siirtyi loppukaudeksi Ranskan liigaan. Passivastuun sai Mikko Kuusela, joka Suomen cupin lopputurnauksessa esittikin jo lupaavia otteita.

Lisäksi ykkössarjan Lempo-Volleysta tuttu passari Saku Tuomivaara voi pelata Akaassa liigaa kehityspelaajan kaksoisedustuksen turvin.

Kokkolan Tiikerit: Maajoukkuemies Antti Ropponen tuli vahvistamaan hakkuritonttia. Hänen piti pelata tämä kausi Sveitsin liigassa, mutta loukkaantuminen ja sitä seurannut hidas kuntoutuminen muuttivat suunnitelmat.

Hurrikaani-Loimaa: Siirtoajan viimeisellä viikolla seura täydensi keskitorjujaosastoaan kiinnittämällä Miro Leinosen, 20. Salon Viestin organisaatiosta siirtyneellä pelaajalla on 205 senttimetriä mittaa. Hänen isänsä Sami Leinonen ja isoisänsä Olavi ”Letku” Leinonen olivat aikansa maajoukkuepelaajia.

Karelian Hurmos: Hurmos ja australialainen pelaaja Apech Pac lähtivät eri teille jo hyvissä ajoin. Sopimus purettiin ”yhteisymmärryksessä”, joskin urheilulliset perusteet olivat ilmeiset: Mestaruusliigassa Pac ehti pelata vain yhden erän.

Lentopalloseura Etta: Aleksi Muukkonen ja Eemi Pöllänen saivat kaksoisedustukset. Heille kirjattiin pelioikeus Virtain Veikkojen A-junioreihin.

OrPo: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Oriveden liigaylpeys vahvisti kaventunutta materiaaliaan kreikkalaisella yleispelaajalla Alexia Kalantaridoulla.

LP Viesti: Hankinnat Pohjois-Amerikasta epäonnistuivat kaudella 2020-2021. Joulun alla Viesti kertoi, että keskitorjuja Beth Vinnell oli palannut kotimaahansa Kanadaan. Passari Caroline Pearson oli joutunut lähtemään joukkueesta jo aiemmin.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Libero Emilia Joensalo siirtyi LP-Vampulasta joulukuun alussa. Joensalo on maajoukkuetason pelaaja.

Nurmon Jymy: Jymy vahvisti marraskuussa passari Venla Hyttisen liittyneen joukkueeseen. Aiempaa liigakokemusta hänellä on LP Viestistä ja LiigaEurasta. Viisi viime vuotta Hyttinen pelasi ja opiskeli Latviassa.

LP-Vampula: Yhdysvaltalainen Deyshia Lofton saatiin LP-Vampulan liigaryhmään lokakuussa lentopallon Mestaruusliigan jo käynnistyttyä. Lofton on rooliltaan keskitorjuja, mutta on pelannut myös yleispelaajana.

Artikkelissa on otettu huomioon keskeiset siirrot ja sopimukset, jotka varmistuivat Mestaruusliigan kauden alkamisen jälkeen ja jotka olivat selvillä siirtoajan viralliseen päätymiseen mennessä.