Maajoukkuesankari palaa Suomeen – viisi pointtia Mestaruusliigasta

suomi_kiina_kouki.jpg

Lentopallon kotimainen pääsarja Mestaruusliiga alkaa lauantaina. Miesten liigassa pelataan kolminkertainen runkosarja eli jokaiselle joukkueelle kertyy 30 ottelua.

Seuraavassa viisi keskeistä pointtia alkavasta kaudesta.

Ennakkosuosikki: VaLePa

Hallitseva Suomen mestari VaLePa on ylivoimainen ennakkosuosikki alkavalle kaudelle. Sastamalaan on koottu kansainvälisen tason miehistö, ja syystä: VaLePa hakee tosissaan paikkaa Mestarien liigaan. Mielenkiintoiset uudet kasvot ovat maajoukkuekeskitorjuja Markus Kaurto ja pitkä, 202-senttinen ruotsalainen yleispelaaja Erik Sundberg.

Rantaperkiön Iskun hankinnat

Isku kuuluu suomalaisen lentopalloilun klassikkonimiin. Pitkään tamperelaisjoukkue on kuitenkin toiminut haastajana ja nuorten hautomona. Nyt kaartiin liittyy kuitenkin kaksi kotimaisen kärkitason kaveria, kun yli 200 maaottelua pelannut Matti Hietanen palaa taas yhdeltä ulkomaanreissulta, ja Tomi Mutka ottaa yleispelaajan paikan.

Sampo takoo tykimmin

Paluun tekee myös Enderwin Herrera. Venezuelalainen suosikkipelaaja tulee takaisin Kokkolan Tiikereistä ja on taas Sampo Volleyn mies. Pielaveden porukalla on kenties sarjan paras yleispelaajapari Herrera – Andrus Raadik. Asioiden napsahtaessa kohdilleen Sampo voi nousta VaLePan ykköshaastajaksi.

Nousufinaali

Koska Mestaruusliigan joukkuemäärä muuttuu yhdestätoista kymmeneen kaudelle 2018 – 2019, karsintaan tulee mahtavaa säpinää. Mestaruusliigan kaksi heikointa ja 1-sarjan kaksi parasta käyvät karsintasarjan, joka huipentuu ”nousufinaaliin” paras viidestä -ottelusarjassa.

Televisionäkyvyys

Alkavalla kaudella Mestaruusliiga – sekä miesten että naisten sarja – nauttii ennätyksellistä näkyvyyttä. Ruutu+ näyttää 150 ottelua. Osa otteluista esitetään myös Ylellä ja VeikkausTV:ssä. Tämä johtaa väistämättä suurempaan näkyvyyteen muussakin mediassa. Ruohonjuuritason toiminta ja otteluissa käyminen ovat ehdottoman tärkeitä, mutta tekee parempi mediasuosiokin ihmeitä lajin elinvoimalle.