EM-karsintaohjelma selvillä – Sammelvuo ja Kangasniemi kommentoivat

Suomen lentopallomiehet saavat vastaansa EM-karsinnoissa Tanskan ja Romanian. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo sanoo, että kilpailumuoto tulee aiheuttamaan aikataulumuutoksia.

– Tanska on tuttu joukkue edellisistä EM-karsinnoista. Romania on vähän tuntemattomampi. Pelien ajankohdat tässä ovat mielenkiintoiset, kun kolme peliä on elokuussa ennen syyskuun MM-kisoja ja niihin valmistautumisen aikaan, Sammelvuo ynnää.

– Pitää muokata leiritystä niin, että ollaan jo EM-karsinnoissa täydessä iskussa. Niistä on sitten tasan kaksi viikkoa MM-kisojen alkuun. Elokuuhun on kyllä vielä paljon aikaa. Katsotaan rauhassa, miten koko ensi vuoden ohjelma rakentuu.

Naisten lohkoon tulivat Slovakia, Viro ja Ruotsi. Neljän maan karsintalohkosta kaksi parasta selviytyvät EM-kisoihin. Euroopan rankingissa Slovakia on sijalla 17, Suomi 20, Viro 28 ja Ruotsi 32.

– Meille tuli erittäin tutut joukkueet lohkoon. Tämä on myös erittäin tasainen lohko. Se on hyvä asia! Joukkueet ovat lähtökohtaisesti niin tasaisia, että kun aikaa on vielä 10 kuukautta, niin siinä ehtii tapahtua vaikka ja mitä, naisten päävalmentaja Tapio Kangasniemi sanoo.

– Paljon ratkaisee tietysti se, millaisen valmistautumisjakson pystymme tekemään touko-elokuussa. Tiedän, että meillä on nyt paljon motivoituneita pelaajia tekemässä päivittäistä harjoittelua sekä kotimaassa että ulkomaisissa seuroissa. Minun valmennusaikanani rinki on siltä osin nyt laajin.

– Oman mausteensa tuo myös karsintojen muoto koti-vieras-periaatteella. Onneksi saimme viime kesänä harjoitella tätä Euroopan liigassa. Uskon, että hyödymme siitä nyt, Kangasniemi sanoo.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote