Piia Korhonen: Koko ajan mennään eteenpäin

Lentopallon Saksan Bundesliigassa nähdään tällä kaudella peräti neljä suomalaista pelaajaa: Piia Korhonen, Kaisa Alanko, Katja Kylmäaho ja Roosa Laakkonen.

Hienon maajoukkuekesän pelannut hakkuri Piia Korhonen, 20, avaa ammattilaisuransa Dresdenin riveissä.

– Meillä on ollut harjoituspelejä Puolassa ja kotihallissa Dresdenissä. Melkein koko joukkueella ollaan saatu treenata jo kuukausi, ja viimeisetkin saatiin EM-kisojen jälkeen riviin. Meidän peli paranee pikku hiljaa, ja koko ajan ollaan menty eteenpäin, Korhonen kehuu.

Maajoukkueen ykköspassari Kaisa Alanko, 24, siirtyi täksi kaudeksi 2010-luvun nelinkertaiseen mestariryhmään Schweriniin. Alangolla alkava kausi on Saksassa jo viides, joten kuviot ovat tutut.

– Meilläkin on ollut aika hankala valmistautuminen, kun on ollut vain seitsemän pelaajaa koko ajan treeneissä, koska peräti kuusi pelaajaamme oli EM-kisoissa. Ehdimme vetämään neljät yhteistreenit ennen cupia. Mutta ei pidä antaa sen häiritä, sanoo Kaisa.

Passari Katja Kylmäaho, 23, ja maajoukkueessa kesän pelannut keskipelaaja Roosa Laakkonen, 23, aloittavat ensimmäisen ammattilaiskautensa ulkomailla samassa seurassa, USC Münsterissä. Kausi käynnistyy sunnuntaina kotiottelulla Erfurtia vastaan.

– Olemme pelanneet paljon harjoitusotteluita muun muassa Hollannissa, Ranskassa ja Sveitsissä. On ollut kiva nähdä muidenkin maiden joukkueita ja tasoa. Aloimme harjoitella jo hyvissä ajoin heti elokuun alusta, ja Roosakin oli viisi viikkoa mukana maajoukkueen jälkeen. Emme malta odottaa, että pääsemme pelaamaan äänekkään kotiyleisömme eteen!

– Loukkaantumisilta ei meidänkään joukkue ole välttynyt, mutta treeneissä tahtia se ei ole hidastanut. Me suomalaiset olemme kuitenkin olleet onneksi terveinä. Päivät kuluvat treenatessa, saksaa opiskellessa ja kylmäsaunassa (-185 astetta joka tiistai ja torstai) Päivän päätteeksi rentoudumme ja katsomme yhdessä Salatut elämät, Kylmäaho nauraa.

Pihlajamäki treenannut terveenä

Laura Pihlajamäki jatkaa Ranskan Pro A-liigassa. Tiiamari Sievänen taas pelaa Sveitsin pääsarjassa.

Laura Pihlajamäki, 27, aloittaa viidennen kautensa ulkomailla ja niistä toisen Ranskassa Nantesin paidassa.

– Meillä on ollut aika vaikea valmistautumisjakso. Oikeastaan vasta viime viikolla kaikki ovat pystyneet taas treenaamaan. Harjoituspeleissä on näkynyt, ettei olla päästy hirveästi koko porukalla vielä hiomaan kuvioita, kun esimerkiksi ykköspassarimme oli yksi loukkaantuneista.

– Itse olen onneksi pysynyt terveenä. Innolla odotan kauden alkua ja sitä, miten pitkälle tällä porukalla päästään. Tavoitteet ovat korkealla. Pihlajamäki kertoo.

Tiiamari Sieväsen, 23, Volero Zürich on voittanut yhtä kautta lukuun ottamatta maan mestaruuden vuodesta 2005 lähtien. Seuran pääpaino onkin ollut jo vuosia Mestarien liigassa, jonka lohkovaiheeseen se pääsi täksikin kaudeksi.

Suomalaisvalmentajista Euroopan kentillä naisten liigoissa toimivat Teemu Sarna slovakialaisen COP Nitran päävalmentajana ja Teemu Oksanen sveitsiläisen Edelline Könizin apuvalmentajana. Sarnan joukkue on aloittanut jo liigan yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

Suomalaiset naislentopalloilijat Euroopan kentillä

Piia Korhonen, Dresdner SC 1898, Saksa
Roosa Laakkonen, USC Münster, Saksa
Kaisa Alanko, SSC Palmberg Schwerin, Saksa
Katja Kylmäaho, USC Münster, Saksa
Laura Pihlajamäki, VB Nantes, Ranska
Jasmine Tahvanainen, M.O. Mougins VB, Ranska
Roosa Koskelo, Nova KBM Branik Maribor, Slovenia
Pauliina Vilponen, Volley Millenium Brescia Italia, A2
Eveliina Koljonen, Dauphines Charleroi, Belgia
Tiiamari Sievänen, Volero Zürich, Sveitsi
Annina Keinonen, Volley-Ball Romanais, Ranska, II
Emilia Koivisto, Goelo Cotes D’Armor VB, Ranska, Regionale
Ada Holm, Volleyball Aberdeen, Skotlanti
Venla Hyttinen, RSU/MVS, Latvia
Erika Nyström, Olympiada Neapolis, Kypros

Suomalaiset valmentajat eurooppalaisissa naisten sarjoissa

Teemu Oksanen, Edelline Köniz, Sveitsi
Teemu Sarna, COP Nitra, Slovakia

Lentopalloliitto / Toni Flink