Koululentiskampanjan osallistujamäärä kasvoi 28 prosentilla

Featured Video Play Icon

Lentopalloliiton koululentiskampanja on hurjassa kasvussa. Tämän syksyn kampanjaan ilmoittautui 490 koulua eli 113 koulua enemmän kuin viime vuonna.

Oppilaita on kampanjassa mukana tänä syksynä yli 115 000, kun viimevuotinen luku oli hieman yli 90 000 koululaista. Kasvua tulee 28 prosenttia. Koulujen määrässä kasvua on vieläkin enemmän, 30 prosenttia.

Lentopalloliitto kokee, että lajin suosio on kovassa kasvussa.

– Miesten ja naisten maajoukkueiden edesottamukset ovat lisänneet lajin näkyvyyttä, millä näyttää olevan selvä vaikutus myös lajin kiinnostukseen harraste- ja koulumaailmassa. Nykypäivän lentopallo on näyttävää ja vauhdikasta urheilua, joten sitä on mielekästä seurata, ja siihen halutaan mukaan myös alemmilla tasoilla, liitto ilmaisee tiedotteessaan.

Koululentiskampanjan pääasiallinen tarkoitus on lisätä lajin tunnettuutta opettajien keskuudessa sekä kasvattaa lajin osuutta koululiikunnassa. Yhteistyössä LähiTapiolan kanssa Lentopalloliitto lähettää jokaiselle kampanjaan ilmoittautuneelle koululle yhden Mikasa SKV5 -lentopallon.

Lisäksi kampanjaviikon aikana julkaistaan Koululentiksen YouTube– ja Facebook-sivuilla joka päivä yksi video, jossa annetaan ideoita ja vinkkejä koululentistunneille. Koululentiksen YouTube-kanavalta löytyvät myös aikaisempien vuosien vinkkivideot. Koululentiksen valtakunnallinen kampanjaviikko on 30. lokakuuta – 3. marraskuuta.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote