”Kokkonen ja Madsen loistavia” – nuoren polven pelaajat HPK:n ilona

HPK komeilee lentopallon naisten Mestaruusliigan kärjessä. Asemaa vahvisti sunnuntainen, tiukka 3-2-kotivoitto Pölkky Kuusamosta.

Hallitseva SM-hopeamitalisti HPK joutuu nyt taistelemaan jokaisesta pisteestä eri tavoin kuin aiemmin. Sen tietää myös päävalmentaja Luca Chiappini.

– Tämä on todellakin erilainen kausi kuin viime kausi, ja kaikki pelit voivat olla tällaisia. Tavallaan se on hyvä, koska meidän nuoret pelaajamme ovat jatkuvasti paineen alla ja saavat kasvaa, kuten tänään, Chiappini sanoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.

– Suvi Kokkonen ja Yasmine Madsen pelasivat loistavasti. Syötimme hyvin, vaikka teemme siinä edelleen liikaa virheitä. Tällaisissa peleissä vastustaja saa vastaanottohyökkäyksensä liian helposti kulkemaan, jos syötössä ei ota riskejä.

Videossa ottelun kohokohtia:

Pölkyn päävalmentaja Tuomas Alatalo piti taistelua hyvänä.

– Venyimme hyvin ja tulimme takaa monta kertaa. Meillä tuli kuitenkin vähän liikaa huolimattomuusvirheitä. Hyvä fiilis sinänsä jäi tästä viikonlopusta. Näytimme, että pystymme pelaamaan hyvin vieraissa, Alatalo niputti.

Orivesi komentaa Pirkanmaalla

OrPo venytti itsensä voittoputkeen kaatamalla LP Kangasalan vieraissa 3-1. OrPon valmentaja Zvonko Nikolic korosti ottelun tasaisuutta.

– Olimme ratkaisuvaiheessa erien lopussa sen pienen piirun parempia. Kangasala on meille jo tuttu vastus, ja tämä Pitkäjärvi kuin kotisali, arvostan kovasti Kangasalan lentopalloa, hän jutteli.

LP Kangasalan Emilia Sipilä hakee vielä parasta pelivirettään.

– Pari ensimmäistä erää oli hakemista varsinkin omalta kohdalta, tauon jälkeen sain varsinkin hihapelini kulkemaan. Tuntui, että se vanha tuttu tatsi on jälleen löytymässä rikkonaisen syksyn jälkeen, hän sanoi.

HPK johtaa Mestaruusliigaa 19 pisteen saldolla, Pölkky on toisena (17 pinnaa). LP Viesti on ainoa puhtaan pelin joukkue. Se majailee kuitenkin kolmantena, koska pelejä on alla vasta viisi.