VaLePa iski lähelle lentopallon Mestarien liiga -unelmaa

Keskitorjuja Markus Kaurto ja valmentaja Sami Kurttila
Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa on aloittanut todella vakuuttavasti Mestarien liigan kolmannella kierroksella. Keskiviikkona VaLePa voitti Sastamalassa ensimmäisessä osaottelussa Ceske Budejovicen suoraan erin 3-0.

Pienet pisteet erissä menivät 25-20, 25-22 ja 25-15. Ottelua seurasi Vexve Areenalla täysi tupa.

Yleispelaaja Erik Sundberg oli VaLePan tuotteliain 16 pisteellään. Niistä kaksi tuli ässillä ja kolme torjunnoilla. Hän kantoi myös suurimman osan vastustajan aloitussyötöistä. Urpo Sivula hakkuroi Mikko Eskon passeista 12 pinnaa, ja keskitorjuja Markus Kaurto ehti 11 pisteeseen.

Budejovicen pistekunkku oli Petr Michalek, 14 pinnaa.

Toinen osaottelu pelataan tshekkiläisen Ceske Budejovicen kotikentällä sunnuntaina. Kaksiosaisen ottelun voittaja selviytyy Mestarien liigan ensimmäiseen varsinaiseen vaiheeseen, alkulohkoihin.

Jos VaLePa (joka pelaa eurokentillä sponsoroidulla nimellä Ford Store Levoranta Sastamala) voittaa toisen osaottelun, se menee jatkoon varmasti. Keskiviikkoinen tulos merkitsee toisaalta sitä, että VaLePalle riittää jatkopaikkaan tappiokin, jos se tulee lukemin 2-3. Budejovicen 3-0- tai 3-1-voitto veisi ratkaisun ns. kultaiseen erään.

Alkulohkoihin selviytyminen olisi historiallinen. Mikään pohjoismaalainen miesjoukkue ei ole pelannut Mestarien liigan varsinaisessa vaiheessa. Naisten Mestarien liigassa siihen on pystynyt ainoana LP Salo, eli tutummin LP Viesti.