Mikko Esko: Kyllä huomasi, että kaikki halusivat voittaa

Olli Kunnari

VaLePan kokenut passari Mikko Esko näki, että keskiviikkoiseen Mestarien liigan otteluun lähdettiin erityisen kovalla asenteella.

Lentopallon Mestarien liigan kolmannen kierroksen (käytännössä viimeisen karsintakierroksen) avausottelussa tuli 3-0-voitto tshekkiläisestä Ceske Budejovicesta.

– Kyllä huomasi kaikista, että tämä oli kauden ensimmäinen tosipeli ja haluttiin voittaa. Vastustajaa täytyy kehua myös, ettei saatu mitään ilmaiseksi. Piti pelata tosissaan, Esko kommentoi.

– Puolustuksia tuli hyvin, ja koko joukkue oli sellainen, että kaikki halusi voittaa.

Esko korostaa, että nyt ollaan vasta puolessa välissä.

– Toinen pelikin pitää voittaa. Tästä on hyvä lähteä Tshekkiin pelaamaan. Ollaan kunnossa, ja hyvä fanijoukko lähtee mukaan, niin kiva on lähteä reissuun. Se vaatii toisen samanlaisen ilmeen kuin tänään ja kovan keskittymisen. Se toinen peli on aina erilainen. Molemmilla on siinä kovat paineet, Esko pohti.

Kotijoukkue – eurokentillä sponsoroidulla nimellä Ford Store Levoranta Sastamala – aloitti tutulla kokoonpanolla: passarina Mikko Esko, hakkurina Urpo Sivula, keskitorjujina Markus Kaurto ja Tommy Carmody, yleispelaajina Olli Kunnari ja Erik Sundberg sekä liberona Florian Ringseis.

– Nyt oli paras ilme tämän kauden peleistä. Pojat tekivät sen työn, mitä suunniteltiin. Ei voi olla kuin tyytyväinen, valmentaja Sami Kurttila kehui.

– Kyllä meidän sideout-pelaaminen oli sillä tasolla, että sillä saadaan raavittua pisteitä. Kenttäpuolustus oli kova ja kaikki laittoivat itsensä likoon. Mikko Esko pelasi erinomaisia hyökkäyksiä.

Jos VaLePa voittaa sunnuntaina Tshekissä pelattavan toisen osaottelun, se menee jatkoon varmasti. Keskiviikkoinen tulos merkitsee toisaalta sitä, että VaLePalle riittää jatkopaikkaan tappiokin, jos se tulee lukemin 2-3. Budejovicen 3-0- tai 3-1-voitto veisi ratkaisun ns. kultaiseen erään.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote