Keskiviikon herkku: kärkiottelu Etta-VaLePa

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa kamppaillaan keskiviikkona kauden tähän mennessä kiintoisin ottelu. Hallitseva Suomen mestari VaLePa pelaa oululaisen Lentopalloseura Ettan vieraana.

VaLePa johtaa liigaa voitettuaan kaikki yhdeksän otteluaan. Kaikkiaan 27 mahdollisesta sarjapisteestä joukkue on kerännyt 26: saldoa painaa vain 3-2-voitto LEKA Volleysta. Sunnuntaina sastamalalaisryhmä teki suomalaista lentopallohistoriaa valtaamalla paikan Mestarien liigasta.

Etta on yksi palloilusyksyn ehdottomista ilmiöistä. Oululaiset voittivat kauden kuusi ensimmäistä otteluaan ja kokosivat täydet 18 pistettä. Joukkue hävisi sitten vieraissa LEKAlle, mutta palasi voittouralle kaatamalla Rantaperkiön Iskun ja Akaa-Volleyn.

– Mielenkiintoinen asetelma saadaan kokemuksen kohdatessa nuoruuden, sillä Ettan tulevaisuuden maajoukkuelupaukset Niko Haapakoski, Joonas Jokela ja Antti Ronkainen haastavat VaLePan maajoukkueen vakiokalustoon kuuluneet Mikko Eskon, Urpo Sivulan ja Olli Kunnarin, Etta piirtelee otteluennakossaan.

Vaikka Ettakin pelaa vahvasti, Veikkauksen Pitkäveto-kertoimet kääntyvät vahvasti vierasvoiton puolelle. VaLePan voittokerroin on 1,40. Ettan kotivoitto palauttaisi asetetun panoksen 2,65-kertaisesti.

Ottelu alkaa Oulun urheilutalolla jo kello 18.