Pirteän jätkämäinen Etta ponnisti Mestaruusliigan kärkeen




Keskiviikkona VaLePa kohtasi ensimmäisen kerran tällä kaudella kovempansa lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Kanto kaskessa oli oululainen Lentopalloseura Etta.

Kotivoitto erin 3-1 nosti Ettan Mestaruusliigan ykköseksi. Paikalliset ovat havainneet joukkueensa nousutrendin: Oulun urheilutalolla ottelua seurasi mukavasti 1 081 katsojaa.

Pienet pisteet menivät 25-20, 25-22, 12-25 ja 25-17. Voittajien tuotteliain pistemies oli yleispelaaja Eetu Pennanen. Hän viimeisteli 21 pistettä ja päätti hyökkäykset 56-prosenttisesti. Hän kantoi lisäksi suuren vastuun aloitussyöttöjen vastaanotossa.

Passari Niko Haapakoski tarjoili, ja hakkuri Joonas Jokela ylsi 17 pisteeseen. Jens Ahremark puolestaan keräsi neljä torjuntapistettä.

VaLePan puolella verkkoa tehot olivat Olli Kunnarin harteilla (23).

Ettasta huokuu pirteän jätkämäinen tekemisen meininki. Pennasen, 25, touhuja on aina kiintoisaa seurata, eihän 183-senttisellä pelaajalla pitäisi olla mitään asiaa kovan lentopallomaan pääsarjaan, ainakaan yleispelaajan roolissa. Erityisesti ilahduttavat myös nuoret: Haapakoski, 21, rakentaa peliä hyvin, ja Jokela alkaa nousta vasta 18 vuoden iässä vakavasti otettavaksi maajoukkuevaihtoehdoksi.

Valmentaja Olli Kuoksa puhaltaa tiimiin äijähenkeä. Voitto-otteluiden jälkeen hän on yksi innokkaimmista tuulettajista – tervetullutta asennetta muuten kovin totiseen urheilukulttuuriimme.

Kymmenen kierroksen jälkeen Ettalla on 27 pistettä, VaLePalla 26. Kaksikon lähimmät uhkaajat ovat Raision Loimu ja Team Lakkapää. Molemmilla on 20 pinnaa kasassa.