Team Lakkapää kaatoi mestarit – voittoputki jo seitsemän ottelua

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa tekee kovaa jälkeä kansainvälisillä kentillä, mutta kotoisessa Mestaruusliigassa on alkanut tökkiä.

Keskiviikkona VaLePa kaatui Oulussa Ettalle 1-3. Toinen tappio tuli heti perään torstaina, kun rovaniemeläinen Team Lakkapää takoi kotikentällään samaiset 3-1-luvut.

Pitkälle tauolle lähdettiin 1-1-tilantessa. Paussilta Team Lakkapää tuli paljon terävämpänä. Se vei kaksi seuraavaa erää pistein 25-20 ja 25-15.

Casey Schouten toimi voittajien tulenjohtajana ahkeroiden 25 pistettä. Robert Walshin saalis oli 16 pistettä, joista viisi tuli torjunnalla.

VaLePan huippuhakkuri Urpo Sivula ei pelannut. Häntä tuurannut Ville Sorvoja pääsi 13 pisteeseen. Vieraiden tuotteliain oli kokenut Olli Kunnari 14 pinnallaan.

Voitto oli Team Lakkapäälle jo seitsemäs perättäin. Yhtä kovalla voittoputkella voi Mestaruusliigassa kehuskella vain Raision Loimu. Lakkapää on liigassa nyt kolmantena. Kärjessä keikkuu sinne VaLePa-voitolla noussut Etta.

Etta ja VaLePa houkuttelivat Ouluun yli tuhat katsojaa, ja hyvä lukema saatiin Rovaniemelläkin. Mestarien liigaan paikan varmistanutta vierasjoukkuetta saapui ihmettelemään 825 katsojaa.