Antti Poikela siirtyy Akaa-Volleysta kaksinkertaiseen Ranskan mestariin

Antti Poikela on siirtynyt lentopallon Ranskan kakkosliigassa pelaavaan A.S. Cannes Volley-Ball -joukkueeseen.

Alkukauden yleispelaaja Poikela edusti Akaa-Volleyta Mestaruusliigassa. Nyt työpaikka on seurassa, joka tottelee lempinimeä Dragons, lohikäärmeet.

– Meillä on uusi lohikäärme… kun joukkueella on pieniä loukkaantumisia, seura on päättänyt ottaa jokerikortin esiin, Cannes kirjoitti somessa.

Poikela on kiitollinen, että sai pelata alkukauden Akaa-Volleyssa.

– Asiat etenivät loppujen lopuksi hyvinkin vauhdilla. Sunnuntaina sain kyselyn, maanantaina nimi paperiin ja keskiviikkona olin jo Ranskanmaalla. Paljon mieluisampaa paikkaa ei itselle tällä hetkellä löydy, joten loppujen lopuksi päätös syntyi nopeasti, Poikela kertoo Lentopalloliiton tiedotteessa.

Viime kauden päätteeksi Cannes putosi Pro A -liigasta, mutta se mielii sinne välittömästi takaisin. Joukkueen kulta-ajat olivat vuosina 1993–98, jolloin se voitti kahdesti Ranskan mestaruuden, kahdesti Cupin ja oli kolmesti Pro A -liigassa hopealla.

– Vaikea jättää tällaista tilaisuutta käyttämättä. Kyseessä kuitenkin menestyksekäs ja erittäin ammattimainen seura, mikä on tullut esille jo ensimmäisten päivien aikana. Molemmat valmentajat ovat mukana myös Ranskan maajoukkueessa. Cannesissa on myös kovan luokan pelimiehiä, kuten Australian maajoukkueen yleispelaaja Nathan Roberts, joten päivittäinen tekemisen taso on erittäin korkealla. Se on juuri sitä, mitä tältä kaudelta etsinkin, Poikela sanoo.

Mestaruusliigassa Poikela ennätti pelata syksyn aikana yhdeksän ottelua, joissa hän teki yhteensä 117 pistettä. Hän oli joukkueensa paras pistemies.

Akaa-Volleyn lisäksi 28-vuotias Poikela on pelannut liigaa Korson Vedon, Valkeakosken Isku-Veikkojen, Pielaveden Sammon ja Hurrikaani-Loimaan joukkueissa. Ulkomailta Poikelalla on kokemusta Italian Serie B:stä ja Tshekistä.

Ensimmäisen kerran Akaa-Volley lähtee tositoimiin ilman Poikelaa lauantaina, kun Vantaalla kohdataan paikallinen Ducks.