”Muuta ei voi tavoitella kuin mestaruuksia” – Mikko Oivasella kulkee Kreikassa

Hakkuri Mikko Oivanen on aloittanut kauden vakuuttavasti lentopallon Kreikan pääsarjassa.

Hurrikaani-Loimaasta Olympiakosiin siirtynyt Huittisten mies on takonut 12 erään kovat tehot 60/+45. Olympiakos johtaa sarjaa neljän kierroksen jälkeen voitettuaan kaikki ottelunsa 3-0.

– Hyvinhän täällä on kaikki mennyt. Treeneissä on kaksi kovatasoista kuusikkoa, ja valmentajat vaativat paljon, mikä näkyy sitten peleissä, Oivanen kertoo.

Keskiviikkona pelatussa CEV:n Challenge Cupin toisen kierroksen ensimmäisessä osaottelussa Olympiakos haki Inegöl Belediye Bursasta selvän 3-0-voiton. Turkissa Oivanen hyökkäsi 93 prosentin tehoilla pisteet 14/+13.

– Eurocup ainakin alkoi hyvin. Meillä on mahdollisuudet mennä siinä vaikka loppuotteluun saakka. Toisella kierroksella olisi vastassa ranskalainen Tours, joka lienee koko sarjan pahin vastustaja.

Olympiakos on lähtenyt kauteen menestyäkseen. Joukkueeseen on hankittu Oivasen lisäksi passariksi puolalainen Fabian Drzyzga, keskitorjujaksi saksalainen Marcus Böhme sekä yleispelaajiksi hollantilainen Jeroen Rauwerdink ja bulgaari Todor Aleksiev.

– Eipä tällä porukalla voi muuta täällä tavoitella kuin cupin ja liigan mestaruuksia. Liiga on seuralle tärkein edellisten vuosien takia. PAOK Thessaloniki on vienyt kolme edellistä mestaruutta, Oivanen sanoo.

Seuraava tasonmittari Olympiakosilla on ensi lauantaina, kun joukkue pelaa vieraissa yhden erätappion Thessalonikia vastaan. PAOK on Ford Store Levorannan (VaLePa Sastamala) ensimmäinen vastustaja Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Lentopallo.info arpoo liput kahdelle VaLePan historialliseen Mestarien liigan otteluun – klikkaa tästä

– Alkukauden perusteella ei ole muita joukkueita kuin PAOK, joka pystyy meidät haastamaan. Nekin tippuivat liigacupin lopputurnauksesta.

Oivanen, 31, on pelannut ammattilaisena Suomen ja Kreikan lisäksi Turkissa, Puolassa, Ranskassa, Kiinassa ja Iranissa. Maaotteluita 198-senttiselle hakkurille kertyi vuosina 2005–2015 yhteensä 214. Hän on sittemmin päättänyt lopettaa maajoukkueessa.

Ulkomaisissa joukkueissa pelaavat suomalaismiehet CEV:n eurocupeissa

Mestarien liiga
– Sauli Sinkkonen, Chaumont VB 52, Ranska
– Tommi Siirilä, Sir Colussi Sicoma Perugia, Italia

CEV Cup
– Elviss Krastins, Asseco Resovia Rzeszow, Puola
– Sakari Mäkinen, Lindemans Aalst, Belgia
– Jani Sippola, SCM ”U” Craiova, Romania
– Kasper Vuorinen, Posojilnica Aich/Dob, Itävalta

Challenge Cup
– Eemeli Kouki, CSA Steaua Bucuresti, Romania
– Antti Siltala, Maliye Piyango SK Ankara, Turkki
– Mikko Oivanen, Olympiacos Piraeus, Kreikka
– Niklas Seppänen, Stroitel Minsk, Valko-Venäjä

Lähde: Lentopalloliiton tiedote