Loimun terveystilanne parempi kuin aikoihin, LP Kangasala janoaa voittoa

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa pelataan viikonloppuna kolme ottelua. Lauantaina Kokkolan Tiikerit isännöi Sampo Volleyta ja Akaa-Volley Rantaperkiön Iskua.

Sunnuntaina käydään kamppailu Raision Loimu – VaLePa. VaLePa voitti kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen. Sen jälkeen Loimun peli on tosin loksahtanut paremmin uomiinsa.

Viime viikonloppuna Loimu jäi Pohjois-Suomessa pisteittä. Loimu kertoo tiedotteessaan, että sen jälkeen joukkueella on ollut aikaa kokonaiselle ja ehjälle harjoitusviikolle, joten lähtökohdat otteluun on hyvät. Myös joukkueen terveystilanne on parempi kuin aikoihin.

Mestarien liigassa taisteluvoitolla aloittaneen VaLePan peliä johtaa passari Mikko Esko, jota Loimun leirissä kutsutaan ”silkkisormeksi”. Silkkisormen tarjoilusta pääsee nauttimaan vakuuttava hyökkäyspatteristo: muiden muassa Urpo Sivula, Olli Kunnari, Markus Kaurto, Erik Sundberg ja Tommy Carmody.

Loimun kotipeliä isännöi sponsori, kahvilaketju Naantalin Aurinkoinen. Tapahtumaan kuuluu Loimu-kirppis, jossa myydään vuosien saatossa seuran toimistolle kertyneitä oranssi-mustia tekstiileitä sekä pelikenkiä.

Kerho evakossa

Naisten Mestaruusliigassa viikonvaihde käynnistyy perjantaina ottelulla HPK-OrPo. Lauantaina pelataan matsit Pölkky Kuusamo – WoVo Rovaniemi ja LP-Vampula – LP Kangasala.

HPK pelaa poikkeuksellisesti Hakkalan koululla Lammilla. Otteluun on vapaa pääsy.

– Sali on hyvin samanlainen kuin Oriveden halli. OrPo saattaa tuntea olonsa jopa meitä mukavammaksi Lammilla. On toki henkisesti erilaista pelata jossain muualla kuin salissa, jossa harjoittelee, mutta yhtä kaikki, se on meidän kotiottelumme, Kerhon valmentaja Luca Chiappini muistuttaa seuran verkkosivuilla.

Valmentajanvaihdoksen piristämä LP Kangasala hakee voittoa LP-Vampulalta. Marraskuun lopussa Janne Anturamäki katsoi antaneensa kaikkensa, ja tilalle astui Kai Stenius. Ensimmäisessä ottelussa Steniuksen alaisuudessa Kangasala taisteli sarjapisteen HPK:ta vastaan.

Kangasalalla on vasta kaksi voittoa plakkarissa tältä kaudelta. Sarjaa johtaa LP Viesti yhdeksän voiton ja yhden tappion saldolla.