Suomalaisille takkiin torstaina – ”Vierasottelussa ei enää mitään hävittävää”

Torstai oli synkkä päivä suomalaisille lentopallojoukkueille Euroopan seurajoukkuekilpailujen kakkostasolla CEV Cupissa.

Rovaniemellä Team Lakkapää (Perungan Pojat) otti 0-3-takkiin kovalta puolalaisjoukkueelta Asseco Resovia Rzeszowilta. Varsinkin kolmas erä oli tyly esitys, sen vieraat veivät 25-9.

Suomen maajoukkuepelaaja Elviss Krastins edustaa Rzeszowia, mutta hän oli sairastelun takia ottelusta sivussa.

Team Lakkapään yleispelaaja Jouni Palokangas ei suostu heittämään kirvestä kaivoon.

– Emme olleet hereillä ottelun alussa. Erien alut olivat tänään haastavia. Eriin pitää olla valmiina tällaisissa otteluissa, tänään emme olleet. Vierasottelussa ei ole enää mitään hävittävää. Se on mahdollisuus meille kaikille, Palokangas sanoo.

Valkovenäläinen Shahtior Soligorsk haki 3-0-voiton Hurrikaani-Loimaalta. Vierasjoukkueessa pelasi tuttu kaveri Edouard Venski. Hän vaikutti pitkään VaLePassa.

– Odotin hiukan kovempaa vastusta Hurrikaanista. Tällä kertaa he eivät olleet parhaalla mahdollisella tasolla. Toisaalta me pelasimme erinomaisesti vieraskentällä. Itselle pelaaminen Loimaalla oli jännää. Loimaa tuli tutuksi VaLePa-kausien aikana, Venski kommentoi.

– Emme kuitenkaan ole vielä jatkossa. Olen varma, että parin viikon päästä Hurrikaani tulee kovempaa päälle. Joten joudumme keskittymään tosissaan toiseenkin kohtaamiseen.

Torstaiset tulokset olivat heikot, mutta menestystä oli lehtereillä. Molempia otteluita seurasi paikan päällä liki 900 katsojaa. Toiset osaottelut pelataan kahden viikon kuluttua.