Naisten Mestaruusliigan tähdistö: Suomen toivot ja laadukkaat vahvistukset

Joulutauko lähenee lentopallon naisten Mestaruusliigassa. Ajankohta tarjoaa sopivan tilaisuuden tarkastella sarjan parhaita pelaajia.

Lentopallo.info valitsee tähtikokoonpanon: kuusikon, liberon ja valmentajan.

Passari: Chloe Collins, HPK

Amerikkalainen ei ole pituudella pilattu, mutta luontainen urheilullisuus antaa paljon anteeksi. Löytää hyökkääjät hyvin, vaikka on uusi pelaaja joukkueessa, ja ryhmä on muutenkin mennyt koko lailla uusiksi sitten viime kauden. Vasurina pystyy tekemään itse verkolla yllättäviä hyökkäysratkaisuja. Chloen taustasta kertoo paljon se, että hän on Teksasin laadukkaan joukkueen (Texas Longhorns) historian neljänneksi tehokkain passari Pohjois-Amerikan kovatasoisessa yliopistolentopallossa.


Hakkuri: Malina Terrell, Pölkky Kuusamo

OrPosta siirtynyt Terrell on ottanut paikkansa Pölkyn joukkueessa heti kättelyssä ja ponnistanut pistepörssin ykköseksi. Painavien iskulyöntien ohella pinnoja kertyy rajulla hyppysyötöllä. Tekniikka on varsin hyvin hallussa, toimihan hän aiemmin yleispelaajana. Hyökkäysratkaisuissa voima jyllää, mikä voi olla isoa torjuntaa vastaan 178-senttiselle pelaajalle rasite.

Yleispelaaja: Ronja Heikkiniemi, LP Viesti

Nuoren Heikkiniemen arvo ei näy vielä suoraan tilastoista. Olennaista pelaajassa on tulevaisuusarvo – hän täytti vastikään 19 vuotta, mutta on ollut Suomen parhaan seurajoukkueen ringissä jo muutaman vuoden. Varsinkin hyökkäykseen on tullut aivan uutta räjähtävyyttä. Kun vastaanotto ja yleinen motoriikka kehittyvät, tästä pelurista on vielä paljon iloa paitsi LP Viestille myös Suomen maajoukkueelle.

Yleispelaaja: Olena Prokopenko, Pölkky Kuusamo

Ukrainalainen Prokopenko alkaa olla Kuusamo-ikoni, onhan nyt menossa joukkueessa jo viides kausi. Ennen kuluvaa kautta alla oli jo 1 714 tehtyä pistettä. Nyt hän on roolistaan huolimatta (pisteet tapaavat luontaisestikin keskittyä hakkureille) liigan kärkeä pisteidentekijänä. Lisää varmuutta vastaanottoon ja pientä viilausta iskulyönnin liikerataan, niin Olena on valmis aidoksi kansainvälisen tason pelaajaksi.

Keskitorjuja: Daniela Öhman, HPK

Heikkiniemen tapaan yksi Suomen maajoukkueen tulevista tukipilareista. Vasta 20 vuotta mittarissa, liigapelejä silti reippaasti yli sata. Määrätietoisuus ja voittamisen himo huokuvat olemuksesta. Fysiikka jo nuorella iällä melko valmiin oloinen. Jos kehitys jatkuu ja tahtoa löytyy, tie vie ammattilaiseksi ulkomaille varsin pian.

Keskitorjuja: Jessica Wagner, LP Kangasala

Wagner, 26, huipensi uransa yliopistolentopallossa ahkeroiden 33 ottelussa kaikkiaan 347 voittolyöntiä ja haalien tukun tähdistövalintoja. Meno jatkuu nyt Suomen Mestaruusliigassa yhtenä LP Kangasalan valttikorteista. Norjakroppaisen Wagnerin liikkumisessa on tarkoitusta ja päämäärää, vaikka se hieman kulmikkaalta välillä näyttääkin. Liigan ykkösenä torjunnoissa sekä absoluuttisesti (47 pistettä) että suhteellisesti (0,85 erää kohden).

Libero: Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti

Maailmantason libero Roosa Koskelo vaihtoi maisemaa vuosi sitten, mutta kokeneen Hämäläisen ansiosta joukkue ei kärsi siitä kohtuuttomasti. Maajoukkuepelaaja ja moninkertainen Suomen mestari on vastaanotoissa liigan ykkönen – nostoista lähes 60 prosenttia positiivisia. Jokainen lentopalloa tunteva tietää, kuinka tärkeä rakennuspalikka huippunostaja on mille tahansa joukkueelle.


Valmentaja: Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo

Kun liigassa on LP Viestin ja HPK:n kaltaisia tähtinippuja, kuusamolaisen ryhmän luotsaaminen sarjaykköseksi on komea teko. Kaveri rakastaa lajia ja urheilua muutenkin ilmeisen palavasti; hän on pystynyt uuttamaan sen osaavaksi valmentamiseksi ja ennen kaikkea voittavaksi lentopalloiluksi.

Katso myös valintamme miesten tähdistöksi

Pasi Tuominen
Ota yhteyttä: toimitus (at) lentopallo.info