Suomen lentopallolähettiläiden tähdistö – Piia Korhonen loistaa

Dresdner SC, Korhonen takarivissä numerolla 12. Kuva: CEV.lu

Parin vaisumman vuoden jälkeen suomalainen lentopallovienti vetää jälleen. Seuraavassa Lentopallo.infon ranking tärkeimmistä ulkomailla vaikuttavista suomalaispelaajista.

Miesten ja naisten yhteiseen fantasiajoukkueeseen kuuluvat kuusikko ja libero. Pääpaino on tämän hetken peliesityksillä.

Hakkuri: Piia Korhonen, Dresdner SC, Saksan Bundesliiga

Suomen kuumin lentopalloilija juuri nyt. Piia dominoi Bundesliigan pistepörssissä johtaen kakkosta peräti 60 pisteellä. Kaiken lisäksi Dresden johtaa liigaa. Sunnuntaina Korhoselle avautuu jälleen mahtava näytönpaikka, sillä hänen edustamansa joukkue pelaa kärkiottelun Stuttgartia vastaan.


Libero: Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjän Superliga

Miesten parhaissa liigoissa ei tällä hetkellä nähdä turhan paljon suomalaisia luottopelaajia. Kerminen sellainen kuitenkin on. Kuzbass käväisi äskettäin hienossa voittoputkessa, ja maailmanmestari Zenit Kazaniltakin puristettiin erä. Tuomas Sammelvuon valmentama ryhmä matkaa kohti pudotuspelejä.

Passari: Eemi Tervaportti, Espadon Szczecin, Puolan Plus Liga

Kerminen ja passari Tervaportti ovat miehistä omassa luokassaan, kun mietitään joukkueelleen tärkeitä suomalaispelaajia huippuliigoissa. Tervaportin porukka on pelannut ailahtelevaisesti, ja tiukkojen matsien kääntämisessä omaksi eduksi on paljon tekemistä. Nyt meneillään on tappioputki, ja sijoitus sarjassa on yhdeksäs.

Keskitorjuja: Laura Pihlajamäki, Volley-Ball Nantes, Ranskan LNV

Ulottuva keskitorjuja kantaa vastuuta, mutta Nantes ei ole pystynyt kummoiseen tuloskuntoon. Sijoitus LNV:ssä (Ligue Nationale de Volley) on 11. eli toiseksi viimeinen. Keskitorjujien rankingissa Pihlajamäki löytyy sijalta 15.

Keskitorjuja: Miki Jauhiainen, BYU Cougars, Pohjois-Amerikan yliopistoliiga

Kun Tommi Siirilä ei saa Italiassa vastuuta, Sauli Sinkkonen pelaa vähän ja Markus Kaurto pelaa Suomessa, maamme väkevin ulkomailla vaikuttava keskimies on Jauhiainen. Miki saa paljon peliaikaa ja ottaa torjuntoja tukuittain (osin toki hyökkäystehojen kustannuksella); avausviikolla hän sai valinnan parhaaksi puolustavaksi pelaajaksi. BYU (viisi voittoa, yksi tappio) on rankattu yliopistojoukkueiden viidenneksi.


Yleispelaaja: Niklas Seppänen, Stroitel Minsk, Valko-Venäjän liiga

Yleispelaajan tontti on se, josta Suomessa kannattaa olla huolissaan. Kansainvälisillä kentillä Seppäsellä taitaa olla vakain rooli joukkueessaan. Stroitel majailee Valko-Venäjän liigassa toisena.

Yleispelaaja: Antti Siltala, Maliye Piyango, Turkin Efeler Ligi

Pian täyttyy 34 ikävuotta mittariin, mutta ”Silli” taistelee aina vaan. Vastuuta Maliye Piyangon joukkueessa tulee vaihtelevasti. Siltala, joka on toiminut Suomen kapteeninakin, pysyy varteenotettavana vaihtoehtona maajoukkueen MM-ryhmään.

Loppuvuodesta 2017 Lentopallo.info valitsi miesten ja naisten Mestaruusliigatähdistöt.

Pasi Tuominen
Ota yhteyttä: toimitus (at) lentopallo.info