Mikko Esko: Kova peli, mutta pallo on pyöreä

VaLePan passari Mikko Esko tunnistaa realiteetit, mutta uskoo edustamansa joukkueen mahdollisuuksiin lentopallon Mestarien liigassa.

Torstaina VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) pelaa Turussa turkkilaista Halkbank Ankaraa vastaan. Alkulohko-ottelu on VaLePalle, jonka tilillä on voitto ja kaksi tappiota, viimeinen kotikentällä.

– Meillä on voittotili auki, ja nyt lähdetään hakemaan toista. Meillä on täydet mahdollisuudet voittoon, ja Turussa nähdään varmasti maailmanluokan huippulentopalloa, Esko sanoi maanantaina ottelun tiedotustilaisuudessa.


VaLePan toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie arvioi, että Halkbankilla on VaLePaan nähden viisinkertainen talous.

– Kyllä budjettierot aina jossain näkyvät. On meilläkin silti kova joukkue. Meillä on hyviä suomalaisia pelaajia ja hyvät ulkomaalaisvahvistukset. Pallo on pyöreä. On meilläkin kokemusta kovista peleistä, Esko korosti.

Mestarien liigan lohkosta B saksalainen Friedrichshafen (11 pistettä) on jo varmistanut paikan pudotuspeleihin. Halkbank (6 pistettä) on toisena. Kolmonen VaLePa ja nelonen PAOK Thessaloniki ovat kahdessa pisteessä. Friedrichshafenilla ja PAOKilla on jo neljä ottelua pelattuina.


Mestarien liigassa pelataan viisi neljän joukkueen alkulohkoa. Pudotuspeleihin etenevät lohkojen ykköset, kakkoset sekä kaksi parasta lohkokolmosta.

Halkbank voitti kotiottelunsa VaLePaa vastaan 3-0 (25-22, 25-21, 25-16).