Kuusi naisten Mestaruusliigan joukkuetta selvillä pudotuspeleihin

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa vietetään viikon mittaista pelitaukoa, joten on hyvä aika luoda silmäys pudotuspelikuvaan.

Varmoja pudotuspelijoukkueita on kuusi: HPK, LP Viesti, Pölkky Kuusamo, OrPo, LiigaPloki ja Nurmon Jymy.


Viimeisin pleijaripaikan varmistaja on Jymy. Kun Woman Volley hävisi sunnuntaina Pölkylle, varmistui, että rovaniemeläisryhmä voi nousta loppukaudella korkeintaan seitsemänneksi. Jymy on nyt kuudentena.

Liigassa pelaa yhdeksän joukkuetta, joten vain jumbo jää ulos pudotuspeleistä. Viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevat LP Kangasala, LP-Vampula ja WoVo. Kangasala tarvitsee vielä kaksi pistettä pitääkseen varmasti ainakin yhden joukkueen takanaan.

Vampulalla on tilillään 19 ottelua ja 10 pistettä, WoVolla 18 ottelua ja kolme pistettä.


Naisten liigassa pelataan 24 kierrosta. Runkosarjassa sijoille 1-8 päätyneet joukkueet selviytyvät puolivälieriin. Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras viidestä -menetelmällä. Pronssimitalien saaja ratkeaa kahdella otteluvoitolla.

Runkosarjassa viimeiseksi jäänyt joukkue pelaa karsinnat 1-sarjan loppuotteluiden voittajaa vastaan (paras viidestä). Ottelusarjan voittaja saa anoa liigapaikkaa kaudeksi 2018–2019.