VaLePa haukkasi välipalaksi Team Lakkapään

Lentopallon Mestaruusliigassa VaLePa kaatoi selvin lukemin kotonaan Team Lakkapään.

Mestarien liigan kovettama VaLePa kukisti rovaniemeläisvieraat Vexve Areenalla suoraan 3-0. Pienet pisteet menivät isännille 25-18, 25-17 ja 25-18.


Passari Mikko Eskon tarjoilusta hakkuri Urpo Sivula nousi pistekuninkaaksi 15 pinnallaan. Yleispelaaja Erik Sundbergiä pommitettiin taas aloituksilla, mutta ruotsalainen hoiteli hommansa verrattain mallikkaasti.

Lakkapään Jouni Palokangas on ollut viime ajat loistovireessä, mutta maanantaina hän joutui jättämään ottelun kesken.

– Meidän pelimme ei kestänyt sitä, että Palokangas oli selkäjumissa, Lakkapään valmentaja Henri Tuomi kertoi VaLePan verkkosivuilla.

– Casey Schoutenin hyökkäys ei riittänyt. Vastaanotto oli hyvä, ja ensimmäinen erä oli otettavissa. Avainpelaajien pitää pelata paremmin, jotta pärjätään. Meillä on ne aseet, jotka pelien voittaminen vaatii, mutta täytyy kaivaa ne esille, Tuomi lisäsi.

VaLePa on voittanut kotimaan liigassa nyt 11 ottelua putkeen. Edellinen tappio tuli nimenomaan Lakkapäälle. Toinen kovakuntoinen joukkue liigassa on Hurrikaani-Loimaa, jolla on seitsemän perättäistä voittoa alla.


Liigan kärjessä VaLePalla on 58 pistettä. Mestarien liigan alkulohkossa VaLePa pelaa vielä vierasottelut Friedrichshafenia (14.2.) ja PAOK Thessalonikia (28.2.) vastaan. Suomen mestareilla on mahdollisuudet jatkoon.