Neljä joukkuetta selvillä lentopallon Mestaruusliigan pudotuspeleihin

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa on vajaat kymmenen ottelukierrosta pelaamatta, joten on hyvä aika luoda silmäys pudotuspelikuvaan.

Varmoja pudotuspelijoukkueita on neljä: VaLePa, Lentopalloseura Etta, Pielaveden Sampo Volley ja Hurrikaani-Loimaa.


Kuopiolainen LEKA Volley tarvitsee enää yhden pisteen ja rovaniemeläinen Team Lakkapää kaksi pistettä varatakseen paikan pleijareihin.

Viivan yläpuolella Raision Loimulla (33 pistettä) ja Vantaa Ducksilla (21) riittää vielä tekemistä. Pohjakolmikko Rantaperkiön Isku – Kokkolan Tiikerit – Akaa-Volley omaa näet vielä täydet mahdollisuudet kahdeksan parhaan sakkiin.


Miesten liigassa pelataan 30 runkosarjakierrosta. Runkosarjassa sijoille 1-8 päätyneet joukkueet selviytyvät puolivälieriin. Puolivälierät pelataan paras viidestä -menetelmällä. Välierissä ja loppuotteluissa sarjan vieminen vaatii neljä otteluvoittoa. Pronssimitalien saaja taas ratkeaa kahdella otteluvoitolla.

Runkosarjassa yhdeksänneksi sijoittuneen joukkueen kausi päättyy. Kaksi viimeistä taas pelaavat karsintaottelusarjat 1-sarjan parhaita vastaan. Ottelusarjojen voittajat saavat anoa liigapaikkaa kaudeksi 2018–2019.

Katso tästä Mestaruusliigan sarjataulukko