Karelian Hurmos valtasi avauskaudellaan runkosarjavoiton 1-sarjassa

Joensuulainen Karelian Hurmos on voittanut lentopallon 1-sarjan runkosarjan.

Runkosarjan ykköspaikka sinetöityi, kun Hurmos voitti sunnuntaisessa kärkikamppailussa Maaningan Mahdin vieraissa 3-2.


Hurmoksessa – joka syntyi viime vuonna Liiga-Riennon, Susiraja Volleyn ja Niceteamin fuusiona – pelaa muiden muassa Aivars Petrusevics, tuttu mies Mestaruusliigasta ja Latvian maajoukkueesta. Aigars Birzulis valmentaa joukkuetta.

Puolivälierissä Hurmoksen vastustaja on Liikunnan Riemu. Runkosarjakakkonen Mahti kohtaa Kyky-Betsetin. Kuortane pelaa VaLePan kakkosjoukkuetta vastaan. Neljäs kvartsi on LeKi-KaVe.

Puolivälierät, välierät ja finaalit pelataan paras kolmesta -menetelmällä. Mestaruusliigan heikoimmat ja 1-sarjan parhaat karsivat paikoista liigaan kaudelle 2018–2019.


Naisten ykkössarjassa on meneillään ylempi jatkosarja. Siihen kuuluvat kuusi joukkuetta, jotka raivasivat kahden alkulohkon kärkipaikat.

Kuopiolainen Puijo-Wolley on pienellä karkumatkalla, mutta sunnuntaina Oulussa se joutui taipumaan Ettalle 2-3. Toisena kyttää Rantaperkiön Isku. Isku voitti sunnuntaina kotonaan HEL Volleyn 3-1.

HEL Volley majailee ylemmässä jatkosarjassa kolmosena. Sitä seuraavat Karelian Hurmos, Etta ja Raision Urheilijat. Joukkueilla on 5–7 ottelua koossa.

Naisten 1-sarjan ylemmän jatkosarjan (kaikille tulee 10 ottelua) kaksi parasta iskevät finaaleissa maalis- ja huhtikuun vaihteessa. Miesten finaalien tavoin mestaruus ratkeaa kahdella otteluvoitolla.

Syksystä 2018 lähtien naisten 1-sarjaa pelataan 12 joukkueen voimin. Tarkoitus on siirtyä yhteen lohkoon, mutta se ei välttämättä toteudu vielä ensi kaudella.