LP Viesti liigakärkeen, LEKA haki pisteet Turusta

Raision Loimulta katkesi kolme ottelua kestänyt voittoputki lentopallon miesten Mestaruusliigassa.

Kuopiolainen LEKA Volley haki täydet sarjapisteet 3-0-voitolla. Ottelu pelattiin Turussa, Kupittaan uudessa palloiluhallissa.


LEKAn hakkuri Samuli Kaislasalo toimi tulenjohtajana ja tehtaili 15 pistettä. Loimu-kollega Gino Naardenilla oli onneton ilta. Hän sai aikaiseksi vain kuusi pistettä, ja oma peli painui kaksi pinnaa pakkaselle.

Sekä Loimulla että LEKAlla on paikat varmat pudotuspeleihin. Liigaa johtaa VaLePa.


Myös naisten Mestaruusliigassa kohtasivat pleijaripaikat varmistaneet ryhmät. LP Viesti kukisti jännitysnäytelmässä LiigaPlokin 3-2. Voitto on Viestille viides perättäinen, ja se nosti joukkueen liigan ykköseksi.

LP Viestin ja koko ottelun tuotteliain oli Kertu Laak 22 pisteellään. Varsinainen tehopakkaus oli pelikaveri, keskitorjuja Anna Czakan. Hänen 19 hyökkäyksestään 14:stä tuli Viestille piste (onnistumisprosentti 74). Lisäksi Czakan napsi kolme torjuntapistettä.