Perugia voittaa runkosarjan Italiassa, Friedrichshafen Saksassa

Tommi Siirilän edustama Sir Safety Conad Perugia on varmistanut runkosarjan voiton lentopallon Italian Serie A1:ssa.

Keskiviikkona Perugia voitti Latinan 3-1. Siirilä piipahti kahdessa erässä kentällä. Täysi pistepotti teki selväksi, ettei kakkosena keikkuva Lube Civitanova voi enää saavuttaa Perugiaa.


Runkosarjan voitto on Perugialle seurahistorian ensimmäinen. Joukkueella on Mestarien liigassakin hyvin pullat uunissa, paikka pudotuspeleihin on varma jo ennen viimeistä ottelukierrosta.

Keskitorjuja Siirilän rooli ensimmäisellä varsinaisella ammattilaiskaudella on jäänyt pieneksi. Hän on ollut mukana miltei kaikissa Perugian otteluissa, mutta useimmiten vaihtopelaajana.

Tilastoihin on kertynyt sentään kahdeksan tehtyä pistettä, joista kaksi on syntynyt ässäsyötöillä.

Ennen Italiaan siirtymistään Siirilä edusti Mestaruusliigassa Kokkolan Tiikereitä. Tommi kuuluu Suomen maajoukkueen avainpelaajiin.


Saksassa Bundesliigan runkosarjavoiton on varmistanut VfB Friedrichshafen. Joukkue on voittanut kaikki 17 runkosarjaotteluaan.

”Häfler” on suomalaisellekin yleisölle erittäin tuttu, sillä se pelaa samassa Mestarien liigan alkulohkossa VaLePan kanssa. Friedrichshafen voitti VaLePan 3-0 sekä kotonaan että suomalaisjoukkueen kotiottelussa Vantaalla.