Kouki, Mäkinen, Siirilä ja Sinkkonen taistelevat mestaruuksista

Moni suomalainen miespelaaja on hyvissä asemissa lentopallon kansallisissa sarjoissa.

Yleispelaaja Eemeli Koukin edustama Steaua Bukarest taistelee mestaruudesta Romaniassa. Perinteikäs Steaua on ylemmässä jatkosarjassa toisena. Viime viikkojen vire kylläkin huolestuttaa.

– Neljästä jatkopelistä on hävitty kolme. Emme ole pystyneet pelaamaan sillä itsevarmuudella ja tasolla kuin runkosarjassa. Pelaava kuusikko vaihtuu koko ajan, eikä kellään tunnu olevan jatkopeleissä vaadittavaa itsevarmuutta. Suunta pitäisi kääntää nopeasti, jos mielii kirkkaimmille mitaleille, Kouki tuumailee.


Belgiassa Sakari Mäkinen ja Lindemans Aalst taistelevat loppuottelupaikasta. Neljän joukkueen ylemmässä jatkosarjassa ovat mukana maan suurseurat Noliko Maaseik ja Knack Roeselare sekä Par-Ky Menen ja Lindemans Aalst. Sarjan kaksi parasta joukkuetta pelaavat Belgian mestaruudesta.

Maajoukkueen keskitorjujat Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen näyttelevät pieniä rooleja joukkueissaan. Joukkueilla tosin kulkee.

Italian pääsarjassa Tommi Siirilän edustama Sir Safety Conad Perugia selvitti tien välieriin kaatamalla ratkaisseessa puolivälierässä Bunge Ravennan 3-0.

– Ravenna pisti meidät todella ahtaalle tässä sarjassa, vaihdosta ratkaisua seurannut Siirilä totesi.

Ranskan pääliigassa Sauli Sinkkosen edustama Chaumont VB 52 sijoittui runkosarjassa toiseksi, mutta vastustaja puolivälieriin ei ole vielä selvillä. Sarjakolmonen Paris Volley suljettiin talousepäselvyyksien vuoksi pudotuspeleistä, mutta seura on valittanut asiasta. Runkosarjan päätöspelissä Chaumont kaatoi Nantesin 3-0.

– Puhdas voitto, vaikka kaksi ensimmäistä erää löysäiltiin tiukoiksi. Pudotuspelien alku siirtyy viikolla, kun Pariisin virallista kohtaloa ei vielä tiedetä, Sinkkonen tuumaili.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote