Murskajaiset CEV Cupin finaalissa – ”Olimme tämän velkaa itsellemme ja faneille”

Belogorien mörssäri Dimitri Muserski oli taas pelipäällä. Kuva: CEV.lu

Venäläisjoukkue Belogorie Belgorod tarrasi vahvasti kiinni lentopallon Euroopan CEV Cupin voittoon.

Finaalin ensimmäisessä osaottelussa, joka pelattiin Belogorien kotikentällä, isännät voittivat 4 500 katsojan todistaessa Ziraat Bankasi Ankaran 3-0. Pienet pisteet menivät murskaavasti 25-13, 25-15 ja 25-14.

Vanha konna Dimitri Muserski oli ottelun tuotteliain pelaaja viimeisteltyään voittajille 18 pistettä.

Venäjän liigassa Belogorie koki pettymyksen. Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo otti sensaatiomaisen voiton puolivälierissä. Belogorien kapteeni Sergei Tetjuhin kertoi, että epäonnistuminen antoi joukkueella uutta pontta.

– Meidän piti tehdä parannus, koska pelasimme niin huonosti puolivälierissä. Me olimme tämän velkaa niin itsellemme kuin faneille, Tetjuhin sanoi CEV:n verkkosivuilla.


– Turkin porukka ei tuottanut meille mitään ongelmia. Pelasimme hyvin kaikilla osa-alueilla. Toisesta osaottelusta tulee varmasti täysin erilainen. Vastustajalla on hyviä pelaajia ja kotiyleisö tukena.

Naisten CEV Cupin finaalin ensimmäisessä osassa turkkilainen Eczacıbaşı VitrA Istanbul voitti vieraissa valkovenäläisen Minchanka Minskin erin 3-1. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla. CEV Cup on eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso.