Hakkuri Samuli Kaislasalo siirtyy Japanin liigaan

Kuva: Mestaruusliiga

Hakkuri Samuli Kaislasalo siirtyy Japanin tasokkaaseen lentopalloliigaan.

Kuopiolaista LEKA Volleyta kaksi viime kautta edustanut 205-senttinen Kaislasalo allekirjoitti vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Japanin pääsarjajoukkue VC Nagano Tridentsin kanssa.

– Fiilikset ovat huikeat! Ei sitä vielä oikein tajua, mihin on lähdössä, Japani on kuitenkin aika kaukana Forssasta. Ulkomaille on ollut aina haaveena päästä, ja sitä varten olen tehnyt hommia. Nyt se haave sitten toteutuu, 22-vuotias Kaislasalo iloitsee.


Japanin liiga tunnetaan taitavista pelaajista. Yhden ulkomaalaispelaajan kiintiö tarjoaa Kaislasalolle ison roolin haastajajoukkueessa.

– Japanilaiset on aina tunnettu hyvinä puolustajina, ja sitä itsekin haluaisin kehittää. Kun vastustajat puolustavat hyvin, onhan sitä palloakin lyötävä kovaa, jos haluaa menestyä, Koijärven Kunnon kasvatti pohtii.

Kaislasalo valittiin Euroopan kultaiseen liigaan (Golden European League) valmistautuvaan Suomen maajoukkueleiritykseen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo otti Kaislasalo-uutisen ilolla vastaan.

– Japani on Samulille hieno mahdollisuus. Maa ja kulttuuri ovat erilaisia. Se kasvattaa myös ihmisenä paljon, Sammelvuo sanoo.

Samuli Kaislasalo on edustanut pääsarjaurallaan myös Hurrikaani-Loimaata ja Rantaperkiön Iskua. Suomi-paidassa hän esiintyi vuoden 2013 alle 19-vuotiaiden MM-kisoissa Meksikossa. Vuonna 2014 Kaislasalo valittiin vuoden miesjunioriksi ja 2015 Mestaruusliigan miestulokkaaksi.

Ennen Kaislasaloa Japanissa suomalaisista lentopalloilijoista ovat pelanneet Sammelvuo (Toyoda Gosei Trefuerza, 2005-06) sekä Riikka Lehtonen (NEC Red Rockets, 2006-07). Päättyneellä kaudella Tommi Tiilikainen valmensi Toyodan hopealle. Nagano tulee uutena tulokkaana Japanin liigaan, joka pelataan ensi kaudella kahdeksan joukkueen sijaan kymmenen joukkueen voimin.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote