VaLePa ylivoimainen, naisten finaaleissa jännitys äärimmilleen

Naisten lentopallofinaalisarjasta tulee maksimimittainen, miesten vastaavassa taas ylivoima jyllää.

Torstaina miesten finaaliottelussa VaLePa voitti vieraissa Hurrikaani-Loimaan 3-0 ja muutti otteluvoitoissa tilanteeksi 2-0. Hurrikaanin valmentaja Lauri Rantanen alkaa jo kaivata miestä väkevämpiä palautumiskeinoja.

– VaLePa oli tänään todella kova. Ei voitu kaverille mitään. Sen verran positiivista, että hyvän noston jälkeinen hyökkääminen oli parempaa kuin ensimmäisessä ottelussa. Taidan huomenna ottaa päiväkännin, Rantanen suunnitteli.

Miesten loppuottelusarjassa SM-kulta irtoaa neljällä otteluvoitolla.


Naisten finaaliottelussa HPK pääsi yrittämään SM-kullan varmistamista kotikentällään. LP Viesti taisteli kuitenkin 3-2-voiton. Mestaruus ratkeaa viidennessä ottelussa, joka käydään sunnuntaina Salossa.

Viestin puolustus on ollut ajoittain sekaisin. Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sai kuitenkin rivit riittävän hyvin kasaan, kun sitä eniten tarvittiin.

– Puhuimme kolmannen erän jälkeen, että puolustuksemme oli näennäistä. Siihen tuli kahteen viimeiseen erään oleellinen muutos. Varsinkin Noora Kosonen ja Ronja Heikkiniemi alkoivat hakea kuutospaikalta palloja, jotka kolmessa ensimmäisessä erässä jäivät kenttään, ja Hiltsukin (Hillaelina Hämäläinen) paransi puolustuspeliään, Lemminkäinen kommentoi Mestaruusliigan verkkosivuilla.