Suomen MM-kisavastustaja Iran: ”Pelaajamme taistelevat jokaisesta pallosta”

Kuva: CEV.lu

Yksi Suomen haasteista lentopallon MM-kisoissa on Iran. Iranin päävalmentaja Igor Kolakovic tähdentää, ettei arvokisoissa vähään tyydytä.

– Voin vakuuttaa, että maajoukkueen tavoite on pelata hyvää lentopalloa, ja pelaajat tulevat kentällä taistelemaan jokaisen pallon voittamisesta. Emme varmaankaan voita jokaista ottelua, mutta takuulla pyrimme siihen, Kolakovic sanoi lehdistölle.

– MM-kisat pidetään vain kerran neljässä vuodessa. Kisat ovat maajoukkueelle tärkeät, joten niihin valmistaudutaan huolella.

Kolakovic tiedostaa, että lentopalloilun raju kilpailurytmi vaatii veronsa, jos palautumisesta ei pidetä huolta. Niinpä kaikki pelaajat eivät vielä ole mukana ensimmäisessä leirityksessä.

– Kokeneet pelaajat, joilla on alla paljon sekä maajoukkue- että seurajoukkueotteluita, tarvitsevat lepoa. Parempi, että he liittyvät ryhmään myöhemmin, mutta hyvin levänneinä ja ilman loukkaantumisia, kertoi Kolakovic.


Irania tuskin tunnetaan yhtenä maailman avarakatseisimmista valtioista, mutta lentopallossa se on hilannut itsensä pikku hiljaa maailman huipulle. Viime MM-kisoissa se sijoittui kuudenneksi, ja maailmanlistasijoitus on kahdeksas. Viime kaudella Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu kävi pelaamassa Iranin liigassa.

Syksyllä käytävissä MM-kisoissa Suomi kohtaa Iranin mahdollisessa kohtalonottelussa. Syyskuun 18. päivänä pelattava ottelu on molemmille alkulohkon viimeinen. Lohkon muut joukkueet ovat Bulgaria, Puola, Kuuba ja Puerto Rico. Alkulohkon ottelut pelataan Varnassa, Bulgariassa. Yksinkertaisen sarjan päätteeksi neljä parasta selviytyvät jatkoon.

Lentopallon MM-kisat 2018, Italia ja Bulgaria, alkulohkot

Lohko A: Italia, Argentiina, Japani, Belgia, Slovenia, Dominikaaninen tasavalta
Lohko B: Brasilia, Kanada, Ranska, Egypti, Kiina, Hollanti
Lohko C: USA, Venäjä, Serbia, Australia, Tunisia, Kamerun
Lohko D: Bulgaria, Puola, Iran, Kuuba, Suomi, Puerto Rico