Sampo Volley on lentopallon SM-pronssimitalisti 2018

Pielaveden Sampo Volley on lentopallon pronssimitalisti miesten Mestaruusliigassa.

Lauantaina Sampo voitti rovaniemeläisen Team Lakkapään erin 3-1 ja vei pronssiottelusarjan otteluvoitoin 2-1. SM-pronssi on Sammolle toinen perättäinen.


Se on samalla Sampo Volleyn viimeinen mitali, sillä liigajoukkue siirtyy historiaan. Ensi kaudeksi Sampo fuusioituu kuopiolaisen LEKA Volleyn kanssa, ja syntyvä joukkue Savo Volley pelaa liigassa.

Harva tuskin odotti pitkäaikaista menestystarinaa, kun LEKAn synnystä uutisoitiin neljä vuotta sitten. Kohtuullisen luvun savolaiseen lentopallohistoriaan joukkue silti kirjoitti. LEKA oli mukana liigassa neljä kautta ja selvisi kaikkina vuosina pudotuspeleihin. Mitaleita ei tullut.


Sampo sen sijaan kuuluu liigan historian menestyneimpiin joukkueisiin. Se pelasi 20:nnen kerran pleijareissa. Ennen kuluvaa kevättä joukkue oli pudotuspelien maratontaulukossa kolmantena. Kultaa joukkue voitti kolme kertaa, hopeaa neljä kertaa ja pronssia neljä kertaa.

Savo Volleylla on suuri tehtävä maakunnan kunniakkaan lentopalloperinteen jatkajana. LEKAa liigassa edelsi Saimaa Volley, joka peri Keski-Savon Paterin sarjapaikan. Paterin taustalla taas olivat menestysseurat Pieksämäen NMKY ja Varkauden Tarmo.