HPK lentopallon naisten Suomen mestari 2018

Kuva: Veli-Matti A. Pitkänen

Hämeenlinnan Pallokerho on voittanut lentopallon naisten Suomen mestaruuden kaudella 2017–2018.

HPK varmisti SM-kullan sunnuntaina Salossa pelatussa viidennessä ja ratkaisseessa loppuottelussa LP Viestiä vastaan. HPK vei ottelun erin 3-0 ja finaalisarjan otteluvoitoin 3-2.

Suomen mestaruus on HPK:lle toinen. Lisäksi joukkueelta löytyvät kolme hopeaa ja kolme pronssia. Hämeenlinnalaisille mestaruus on kymmenes 2000-luvulla. Aiemmat kultamitalit menivät edeltäjien, Tarmon ja Vanajan Racing Clubin, nimiin.

LP Viestin saldo on kahdeksan kultaa, kuusi hopeaa ja yksi pronssi.

Mestaruusliigan mitalikolmikon täydentää LP Kangasala, joka valtasi pronssimitalit ottelusarjassa LiigaPlokia vastaan.

HPK:sta tuli tuplamestari, sillä joukkue voitti myös kauden toisen kotimaisen pääkilpailun, Suomen Cupin. Joukkuetta valmentaa Luca Chiappini.


Lentopallo.infon valinnat naisten Mestaruusliigan tähtipelaajiksi ovat seuraavat.

Passari: Chloe Collins, HPK
Taitava pelinjohtaja, joka korvaa lyhyyttään tekniikalla, pelisilmällä ja urheilullisuudella. Nousi heti avauskaudellaan yhdeksi joukkueen johtajista. Amerikkalainen tekee lisäksi arvokasta työtä aloitussyötöillä ja kenttäpuolustuksilla.

Hakkuri: Kertu Laak, LP Viesti
Nuori virolainen kasvaa kovan kansainvälisen tason ykköshyökkääjäksi. Epätasaisuus verottaa vielä jonkin verran, mutta Laak elää vasta varhaisia pelivuosiaan.

Keskitorjuja: Daniela Öhman, HPK
Öhmanin pelit kotimaisilla seurajoukkuekentillä lienevät nähdyt. Teräväasenteinen ja hyvän fysiikan omaava lentopalloilija iskee todennäköisesti kovassa eurooppalaisessa liigassa jo ensi kaudella.

Keskitorjuja: Jessica Wagner, LP Kangasala
Pronssinarvoinen löytö Kangasalalle. Aivan liigan eliittiä sekä torjujana että keskihyökkääjänä. Taso piti hyvin, ja pronssiotteluihinkin löytyi vielä kosolti latausta.


Yleispelaaja: Suvi Kokkonen, HPK
Vuoden kotimainen nuori pelaaja. Kehitys oli ilmiselvää kauden aikanakin. Vastaanottopelaaminen vaatii vielä rutkasti työtä. Ensi kaudella jo hurja tekijä, jos saa alle ehjän ja rankan kesätreenin.

Yleispelaaja: Danielle Brisebois, LP Kangasala
Lyöntivoimainen kanadalainen teki hyvää työtä kautta linjan. Joutui kantamaan liikaakin laitahyökkääjän vastuuta ja esiintyi ajoittain hakkurinkin paikalla.

Libero: Saana Koljonen, HPK
Yksi hienoimmista – ja aliarvostetuimmista – ulottuvuuksista finaaleissa oli kahden loistavan liberon pelaaminen. Tittelin voisi jakaa Koljosen ja LP Viestin Hillaelina Hämäläisen välillä. Koljonen tsemppasi kuitenkin joukkueensa tärkeimpään, Suomen mestaruuteen.