Ohi on: Savo Volleyn voittoputki romuksi, Ojansivu poissa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon miesten Mestaruusliigan uuden seuran Savo Volleyn tappioton putki katkesi sunnuntaina. Savo hävisi kotonaan oululaiselle Lentopalloseura Ettalle 1-3.

Savo Volley oli voittanut kauden ensimmäiset kolme otteluaan. Ettalle puolestaan tuli nyt toinen perättäinen voitto kolmen tappion jälkeen.

Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Savo Volleyn ykköstähti, on tositoimista poissa jalkavamman takia.

Pielavedellä pelatussa ottelussa huilasi Ettankin hakkuri, Joonas Jokela. Ville Sorvoja pelasi oululaisten hakkurina ja viimeisteli 19 pistettä. MM-kisapelaaja Antti Ronkainen pystyi pinnaa parempaan. Eetu Häyrinen hakkuroi Savolle 21 pistettä.

Vantaa Ducks kipuilee edelleen voitotta. Sunnuntaina Hurrikaani-Loimaa kävi noutamassa 3-0-vierasvoiton Vantaalta. Ensimmäinen erä oli tasainen (29-27), mutta sen jälkeen Hurrikaani oli omaa luokkaansa.

Hurrikaanin kokenut keskitorjuja Matti Oivanen oli yksi hahmoista. Hänen 12 pisteestään kolme tuli ässillä ja kolme torjunnoilla. Ottelun tuotteliain oli Ducks-hakkuri Thiago Maciel 13 pisteellään.

Kokkolassa paikallinen Tiikerit ja Akaa-Volley takoivat liigalentopalloa koko rahan edestä. Täyden viiden erän kamppailun vei nimiinsä Tiikerit kuitattuaan ratkaisuerän pistein 18-16.

Täydet viisi voittoa ottanut VaLePa on miesten liigan viimeinen tappioton joukkue.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala on avannut vahvasti. Nyt tuli kotikentällä 3-0-voitto OrPosta. Yleispelaaja Nette Peit (23 pistettä) ja keskitorjuja Kayla Haneline (13) johtivat pistetehtailua.

Kolme ottelua pelannut Kangasala on naisten liigan ainoa tappioton joukkue. Liigakärjessä komeilee Hämeenlinnan Lentopallokerho neljän voiton ja yhden tappion saldolla.

Lentopallon Mestaruusliiga: viikonlopun tulokset