”Teimme historiaa, ja aiomme tehdä sitä lisää” – mestari USA ulos MM-kisoista

Kuva: CEV.lu

Lentopallon naisten MM-kisojen välieräjoukkueiksi ovat varmistuneet Serbia, Italia, Hollanti ja Kiina. Kisoja pelataan Japanissa.

Kolmannella kierroksella ovat mukana kuusi parasta maata. Yllätystulos koettiin maanantaina, kun hallitseva maailmanmestari USA hävisi Hollannille 2-3 ja putosi jatkosta.

Amerikkalaisjoukkueen valmentaja ja entinen suurpelaaja Karch Kiraly päivitteli tehottomuutta.

– Kova taistelu, mutta lopputulos on suuri pettymys. Vastustaja teki pelaajavaihtoja, ja me missasimme mahdollisuutemme kolmannessa erässä. Hollannin kaltaista joukkuetta vastaan tilaisuudet täytyy käyttää, Kiraly kommentoi.


Hollanti ei ole koskaan aiemmin edennyt MM-kisoissa neljän parhaan joukkoon. Valmentaja Jamie Morrisonilla olikin toinen ääni kellossa.

– Olen joukkueesta ylpeä. Olemme tehneet kisoissa historiaa, ja aiomme tehdä sitä vaan lisää. Joukkueessa riittää monipuolisuutta ja syvyyttä. Lonneke Slöetjes kuuluu maailman kolmen parhaan pelaajan joukkoon, Morrison kehui.

Hollannin joukkueeseen kuuluu myös Nicole Koolhaas, joka on tuttu Suomenkin liigakentiltä.


Myös emäntämaa Japanilta lentopallon naisten MM-kisat päättyivät kolmanteen kierrokseen. Sen varmisti 2-3-tappio Italialle. Välierät varmistuvat kolmannen kierroksen päätösotteluissa Serbia-Italia ja Hollanti-Kiina.

Välierät pelataan perjantaina ja mitaliottelut lauantaina. Pelipaikkakunta on Yokohama.