Mestaruusliigassa hyökkäys sakkasi, mutta sitten ”härkä numero kymmenen tappoi kaikki pallot”

Kuvassa Joonas ”Härkä” Jokela

Lentopallon miesten Mestaruusliigan perjantainen ottelu Raision Loimu – Lentopalloseura Etta oli melkoista hakkurien näytöstä.

Loimun hakkuri Samuli Kaislasalo paiski pisteitä menemään varsinkin päätöserässä. Loppusaldo oli 28 pinnaa. Etta-kollega Joonas Jokela ehti 19 pisteeseen, vaikka aloitti ottelun vaihtopenkillä. Jokela päätti hyökkäyksensä peräti 60-prosenttisesti pisteeseen.

Ottelun voitti Loimu erin 3-1. Raisiossa kirjattiin pisteet 25-22, 18-25, 25-21 ja 25-19.

Kaislasalo antoi auliisti kunniaa Etta-hakkurille.

– Toisessa erässä tuli Ettalta kentälle sellainen härkä numero kymmenen, joka tappoi kaikki pallot, ”Kaisla” sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Ettalla vähän hyökkäys sakkasi ensimmäisessä erässä, eikä se meiltäkään kauhean hyvä ollut. Loppua kohden pelasimme hyvällä tasolla. Oma peli oli ihan ookoo, syöttövirheitä vaan tuli liikaa lopussa.


Tahmean alkukauden jälkeen Loimu on innostunut kolmen ottelun mittaiseen voittoputkeen. Virettä tarvitaan, sillä seuraava vastustaja on komeasti aloittanut tulokasjoukkue Savo Volley. Kaislasalo pelasi aiemmin LEKA Volleyssa, joka on Pielaveden Sampo Volleyn ohella toinen fuusiojoukkueen edeltäjistä.

– Siellä tuli kaksi vuotta vietettyä. Siellä on edelleen sama koutsi (valmentaja Jukka Tuovinen) ja samoja jätkiä. Hyvä joukkue, ja hyvä peli on tulossa. Pistetään hanttiin. Ei Savo ihan ylivoimainen ole, vaikka tähtisikermä onkin, Kaislasalo näkee.


Jokela oli syksyllä lähellä MM-kisajoukkuepaikkaa, Kaislasalo sen sijaan pääsi näyttämään taitojaan lopputurnauksessa. Loimussa Kaisla pelaa ottelukohtaisella sopimuksella. Tähtäimessä ovat kansainväliset kentät.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina miesten otteluilla VaLePa-Etta ja Vantaa Ducks – Team Lakkapää sekä naisten kamppailulla OrPo – Pölkky Kuusamo.