Lentopallon Mestaruusliiga: Viikonlopun viisi ilmiötä

Lentopallon Mestaruusliigaan saatiin komeasti lisävipinää viikonlopun otteluissa. Hurrikaani-Loimaa päätti viikon miesten sarjaykkösenä. Naisten liigassa LP Kangasala ja LP Viesti nousivat kuuden voiton saldoihin.

Seuraavassa Lentopallo.infon viisi poimintaa viikonvaihteen merkittävimmistä ilmiöistä.

Suvi Kokkonen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

Kokkonen palasi sunnuntaina pelikentälle toivuttuaan nilkkavammasta. Hän kuntoutui huippunopeasti, sillä loukkaantuminen tuli runsas kolme viikkoa sitten. Hämeenlinna tarvitsee lahjakasta yleispelaajaansa: varsinkin, kun ensi kuussa alkavat Mestarien liigan kivikovat ottelut. Sunnuntaisessa voitto-ottelussa Pölkky Kuusamoa vastaan Suvi nousi pisteykköseksi 19 noteerauksellaan.

Raision Loimu – Savo Volley 3-2

Juhlakautta pelaava Loimu avasi ottelut tahmeasti, mutta nyt on menossa neljän kamppailun mittainen voittoputki. Sunnuntaina Loimu voitti kotonaan Kerttulassa mestarisuosikki Savo Volleyn 3-2. Savo tosin pelaa edelleen ilman suurinta tähteään, nilkkavaivaista Olli-Pekka Ojansivua. Perjantaina Loimu voitti toisen kärkijoukkueen, oululaisen Lentopalloseura Ettan.


Nette Peit, LP Kangasala

Virolainen yleispelaaja Nette Peit kuuluu LP Kangasalan menestyksen avainhenkilöihin. Sunnuntaisessa 3-1-voitossa LP-Vampulaa vastaan Peit sai peräti 43 prosenttia hyökkäyspaikoista: hän vastasi huutoon viimeistelemällä vakuuttavat 28 pistettä. Kangasala on voittanut kaikki kuusi otteluaan.

Vantaa Ducks

Lentopallon Mestaruusliigan 18 joukkueesta ainoa nollakerholainen löytyy Vantaalta. Tappiokierre syveni lauantaina, kun Ducks hävisi kotonaan Team Lakkapäälle 0-3. Valmentaja Ismo Tuominen kertoi jo räjähtäneensä pelaajille. Tappioputkeen on joutunut myös Akaa-Volley, joka on poistunut kentältä viisi kertaa perättäin hävinneenä.


Hurrikaani-Loimaa

Loimaalla tehdään kovaa jälkeä, vaikka huomio tuppaa keskittymään Savo Volleyhin ja VaLePaan. Hurrikaani voitti viikonloppuna kotonaan Akaan 3-2 ja Lakkapään 3-1. Kotivoittojen putki on jo yli puolen vuoden mittainen. Tasonmittaus jatkuu: seuraavassa kotiottelussa vastustaja on hallitseva mestari VaLePa.