Daniela Öhmanilta loistava hyökkäysesitys Ranskan liigassa

Kuva: CEV.lu

Naisten Ranskan lentopallomestari Beziers Angels avasi liigavoittojensa tilin lauantaina. Angels voitti kotonaan Vandoeuvre Nancyn 3-0.

Angelsin keskitorjuja Daniela Öhman, joka pelaa ensimmäistä kauttaan ammattilaisena ulkomailla, näytteli tärkeää roolia. Hän päätti hyökkäyksensä peräti 89-prosenttisesti pisteeseen ja kokosi kaikkiaan 11 pinnaa.


Nantesin passari Kaisa Alanko johdatti joukkueensa jo toiseen 3-2-voittoon. Nyt kaatui vieraissa Chamalieres. Alanko toimi kapellimestarina koko ottelun.

Libero Saana Koljosen ja yleispelaaja Salla Karhun edustama Quimper hävisi kotonaan 1-3 Mulhouselle. Koljonen nosti eniten aloitussyöttöjä. Karhu sai pelata koko ottelun, vaikka varsinkin hyökkäysteho oli alhainen (18 hyökkäystä, yksi piste).

Perjantaina Ranskan miesten liigassa Elviss Krastinsin Sete hävisi kotonaan Nicelle (Nizzalle) 0-3. Krastins pelasi kahdessa erässä.


Suomen maajoukkueen passari ja kapteeni Eemi Tervaportti johdatti Olympiakosin kotivoittoon Kreikan liigassa. Eemi oli avauskokoonpanossa lauantaisen matsin jokaisessa erässä. Olympiakos voitti Komotinisin 3-1.

Venäjän liigassa valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen Kuzbass Kemerovo joutui kovaan paikkaan lauantaina, kun vastassa oli lentopallon seurajoukkueiden hallitseva maailmanmestari Kazanin Zenit. Zenit voitti kotonaan 3-1.

Kerminen hoiteli puolustustyöt mallikkaasti, vaikka vastapuolelta palloa moukaroivat Matt Andersonin ja Maksim Mihailovin kaltaiset kaverit. Sammelvuon mukaan Kuzbassin hyökkääminen oli riittämätöntä.

– Hyökkäys oli ongelmamme, taktiikka ei siinä toiminut. Vastustaja pelasi paljon rauhallisemmin. Meillä oli jännitystä. Kausi on vielä nuori, ja meillä riittää paljon tekemistä, Sammelvuo kommentoi.