Salon joukkueilla erikoinen kaksoisjohto lentopallon kotimaisissa sarjoissa

Salon joukkueet nauttivat erikoisesta kaksoisjohdosta lentopallon kotimaisissa sarjoissa. LP Viesti johtaa naisten Mestaruusliigaa ja kakkosjoukkue LP Viesti Akatemia naisten 1-sarjaa.

Ykkössarjassa Akatemia on koonnut seitsemän voittoa ja yhden tappion. Lauantaina joukkue kukisti jännitysottelussa Oulun Kiskon erin 3-2. Avainpelaajia olivat liigajoukkueestakin tutut Veda Mansikkaviita, Netta Laaksonen, Tuuli Kukkonen ja Saana Lindgren.

Kiskolle Roosa Määttä viimeisteli komeat 22 pistettä. Kisko on 1-sarjassa kolmantena, ja väliin kiilaa kakkoseksi kuopiolainen Puijo Wolley.

Jumbona vaikeroi Kouvolan Lentopalloilijat, joka on voittanut seitsemästä ottelustaan vain yhden.


Lentopallon miesten 1-sarjassa jyräävät tutut nimet: viime vuonnakin kärkikahinat hoitaneet Maaningan Mahti ja Karelian Hurmos sekä vapaaehtoisesti liigasta ’divariin’ lähtenyt Rantaperkiön Isku.

Sunnuntaina Mahti kärsi vasta kauden toisen tappionsa, kun LeKi voitti kotonaan 3-2. Tuomas Siirilä, maajoukkuemies Tommi Siirilän pikkuveli, painoi LeKille 29 pistettä. Hurmoksen pisteykkönen oli Antti Karttunen 16 noteerauksellaan.

Mahti johtaa lentopallon miesten 1-sarjaa. Sillä on 10 ottelusta yhteensä 24 pistettä. Hurmoksella on koossa 8 ottelua ja 21 pistettä. Rantaperkiöltä löytyy sama saldo.


Liigan pohjilla ovat vasta kolmeen sarjapisteeseen päässeet Aitolahden Riento ja VaLePan kakkosjoukkue.

Kauden päätteeksi miesten ja naisten 1-sarjan parhaat joukkueet pääsevät taistelemaan paikasta Mestaruusliigaan. Karsinnoissa vastaan tulee liigassa viimeiseksi jäänyt joukkue.