Fedor Ivanov: Yksi Suomen lentopalloilun ilmiöistä, mutta ”kehittyy silmissä” vieläkin

Kuva: CEV.lu

Fedor Ivanovista, 18, on tullut pikavauhdilla yksi lentopallon Mestaruusliigan passari-ilmiöistä.

Savo Volleyn joukkueessa ”Fede” saa enemmän vastuuta kuin kokenut Petteri Penttinen. Kun Savo Volleylla on 17 ottelua takana, Ivanov on pelannut 51 erää ja Penttinen 34. Sunnuntaina Ivanov passasi Savo Volleyn voitettua huippuottelussa VaLePan 3-2.

– Hyvästä vastaanotosta on helppo heitellä passeja. Lauantai (tappio Akaa-Volleylle) jäi varmasti jokaiselle hampaankoloon, ja jokainen sitä mietti. Pystyimme nostamaan tasoa, Ivanov kommentoi ottelun jälkeen.

– Aina on mukava päästä pelaamaan. Odotamme aina, kumpi pääsee kentälle.


Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen arvostaa Ivanovin kykyä ilmaista tunteitaan kentällä.

– Tykkään tuosta tyylistä, se vapauttaa omaa toimintaa, Tuovinen kehaisi.

– Fede ottaa kehitysaskelia koko ajan, hän suorastaan kehittyy silmissä. Hän ymmärtää pelaamista todella hyvin. Hyvät peruslähtökohdat treenaamiseen ja pelaamiseen.

Ivanov, jolle 18 vuotta tuli mittariin joulukuun alussa, on tuttu kaveri Suomen nuorisomaajoukkueista. Ensipiipahdukset A-maajoukkueeseenkin ovat jo plakkarissa. Hänen isänsä Sergei Ivanov tuli aikoinaan Suomeen pelaamaan: Fedor syntyi, kun Ivanov vanhempi edusti Raision Loimua.

– Onhan sitä tullut treenattua ihan jonkin verran muutaman viime vuoden aikana, Fedor Ivanov myhäili viitaten verenperintöönsä.


Savo Volley johtaa lentopallon miesten Mestaruusliigaa. Savolla ja sarjakakkosella VaLePalla on molemmilla 38 pistettä.