Sammelvuo ja Kerminen mahtikunnossa – vain superseura edellä

Kuva: CEV.lu

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo vahvistaa asemaansa Venäjän kovatasoisessa lentopalloliigassa.

Lauantaina Kuzbass voitti kotonaan Belogorie Belgorodin erin 3-1. Belogorie kuuluu liigan parhaisiin joukkueisiin.

– Belgorod löi alussa paljon palloa käsistä ulos, kunnes alettiin saada vaimennuksia ja puolustuksia. Loppua kohden peli kääntyi meille enemmän ja enemmän, liberona pelaava Kerminen tiivisti.

Kuzbass viilettää Venäjän liigassa toisena. Edellä on vain suurseura Kazanin Zenit, joka on Venäjän liigan ja Euroopan Mestarien liigan hallitseva mestari.


Ranskan pääsarjassa Elviss Krastinsin edustamalla Arago de Setellä ei sen sijaan mene hyvin. Perjantaina pelatussa syyskauden päätöspelissä joukkue hävisi kotonaan Cannesille 1-3. Krastins pelasi koko ottelun.

– Vuosi päättyi pettymykseen, kun erien lopuilla alettiin hermoilla. Peli näytti välillä todella hyvältä, mutta ei pysynyt koko aikaa kasassa, Krastins harmitteli.

Sarjajumbo Seten ottelut jatkuvat 11. tammikuuta.


Antti Poikelan Helios Grizzlys Giesen nappasi Saksan Bundesliigassa kauden avausvoittonsa ja nousi sarjataulukossa pari pykälää ylöspäin, jumbosijalta kymmenenneksi.

– Seurassa on todella tekemisen meininki, ja tähtäin on tulevaisuudessa korkealla. Kiva on olla menossa mukana. Bundesliigan taso on kova ja varmaan tasaisempi kuin koskaan. Meillä on laadukas joukkue, paljon hyviä pelaajia, mutta joka päivä pitää painaa kovaa hommia, jos meinaa raapia pinnoja, Poikela kertoi.

Lähde: Lentopalloliiton tiedote