Suomen lentopallonaiset harppasivat 13 sijaa maailmanlistalla – miehillä pieni pudotus

Kuva: CEV.lu

Suomen miehet tippuivat hiukan lentopallon maailmanlistalla ja Euroopan rankingissa. Naisten loistava nousuvire ei vielä näy listoilla merkittävästi.

Miesten sijoitus laski pykälällä sekä kansainvälisen lentopalloliiton FIVB:n että Euroopan liiton CEV:n listoilla. Suomen maailmanranking on nyt 19. ja sijoitus Euroopassa 11:s.


Viime syksynä pelatuissa MM-kisoissa Suomi taisteli oivallisesti 16:nneksi. Sijoitus ei kuitenkaan riittänyt pitämään asemia rankingeissa, jotka ottavat huomioon menestyksen pidemmällä aikajänteellä.

Lentisäijät ovat pelanneet MM-kisoissa kahdeksan kertaa ja EM-kisoissa 15 kertaa. Suomella on mahdollisuus jatkaa arvokisaputkea: sunnuntaina Suomi pelaa EM-karsinnoissa kotiottelun Tanskaa vastaan. Voitolla erin 3-0 tai 3-1 Suomi nousee erittäin lähelle EM-kisapaikkaa.


Suomen naiset ovat lentopallon maailmanlistalla 66:ntena, nousua aiempaan listaan on 13 pykälää. Euroopassa naiset ovat sijalla 19 eli askelmaa aiempaa korkeammalla.

Viime vuonna Suomen lentopallonaiset ottivat suuria pelillisiä harppauksia. Kansainvälisten kesäturnausten kakkostasolla Euroopan kultaisessa liigassa Suomi sijoittui neljänneksi. Suoritusta seurasi varsinainen paukku, kun Suomi varmisti paikan EM-kisoihin kaksi kierrosta ennen karsintojen päättymistä.

Suomi ei ole pelannut lentopallon naisten EM-kisoissa 30 vuoteen. Viimeiset karsintaottelunsa Suomi pelaa lauantaina vieraissa Tshekkiä vastaan ja ensi keskiviikkona kotona Viroa vastaan.

FIVB ja CEV julkistivat listansa loppuvuodesta 2018.

Lentopallon miesten maailmanlista
1. Brasilia
2. USA
3. Italia

19. Suomi

Lentopallon naisten maailmanlista
1. Serbia
2. Kiina
3. USA

66. Suomi

Lentopallon miesten Euroopan ranking
1. Venäjä
2. Serbia
3. Ranska

11. Suomi

Lentopallon naisten Euroopan ranking
1. Serbia
2. Hollanti
3. Italia

19. Suomi