Haastajat ja vanhat konnat – arvio Suomen lentopallomiesten avauskokoonpanosta huipputärkeässä ottelussa

Kuva: CEV.lu

Tuomas Sammelvuon valmentama Suomen lentopallomaajoukkue astelee sunnuntaina kentälle tositarkoituksella. EM-karsintojen viimeisessä ottelussaan lentismiehet kohtaavat Tanskan.

Suomi tarvitsee 3-0- tai 3-1-voiton säilyttääkseen mahdollisuuden kisapaikkaan. Vierasottelussa Suomi kukisti Tanskan erin 3-1.

Ketkä vastuun kantavat kentällä? Seuraavassa pohdintaa joukkueesta pelipaikoittain.

Passari: Eemi Tervaportti. Kreikan liigan Olympiakosissa passeja jakeleva Tervaportti kuuluu Lentisäijien pelillisiin ja henkisiin johtajiin. Nouseva kyky Fedor Ivanov on hyvässä opissa.

Hakkuri: Mielenkiinnon polttopiste numero yksi. Täysikuntoista Olli-Pekka Ojansivua ei uhkaa vielä kukaan. ”Lelu” on kuitenkin pelannut varsin säästeliäästi liigassa (ainakin osin loukkaantumisten takia), joten kunto on etäällä sataprosenttisesta. Samuli Kaislasalo lienee todennäköisempi aloittaja.


Keskitorjujat: Tommi Siirilä ja Sauli Sinkkonen. MM-kisoissa Sinkkonen oli kenties Suomen arvokkain pelaaja, joten on yllättävää, ettei kansainvälistä seuraa löytynyt, ja hän pukee ylleen Akaa-Volleyn peliasun. Suomesta (VaLePa) löysi Siiriläkin itsensä. Henrik Porkka on potentiaalinen vaihtomies, jos peli tökkii. Severi Savonsalmi on vielä opintomatkalla.

Yleispelaajat: Nyt jos koskaan tarvitaan Antti Siltalan kokemusta ja johtajuutta. Aloittanee ottelun rinnallaan Elviss Krastins. Sakari Mäkinen, Antti Ronkainen ja Niko Suihkonen ovat tasavertaiset haastajat. Kaikilla yleispelaajilla on hyökkäysvoimaa; jos Tanskaa vastaan vastaanottokin toimii, Suomen pelillä on vankka perusta.


Libero: Lauri Kerminen. Tervaportin ohella miesten lentopallon johtava suomalaisnimi. Luottopelaaja Kuzbass Kemerovon joukkueessa, joka loistaa kakkosena Venäjän piinkovassa liigassa. Niklas Breilin on kasvamassa manttelinperijäksi.

Lentopallo.infon arvio Suomen avauskokoonpanosta on Tervaportti; Kaislasalo; Siirilä-Sinkkonen; Siltala-Krastins; Kerminen.

Päivitys 4.1.2019: Krastins jää ottelusta pois sairastelun takia.