Lentopallokansa vannoo Tuomas Sammelvuon nimeen, mutta uusi suurvalmentaja on tekeillä

Kuva: CEV.lu

Tommi Tiilikainen saattaa hyvinkin olla Suomen lentopallomaajoukkueen tuleva valmentaja.

Viime keväänä Tiilikainen lisäsi taas yhden rivin ansiolistaansa. Hänen valmentamansa Toyoda Gosei Trefuerza otti Japanin lentopalloliigassa hopeaa. Myös uusi kausi Japanissa sujuu: joukkue on kolmantena.


Kovatasoinen liiga houkuttelee Japaniin yhä enemmän ulkomaalaispelaajia.

– Liiga muuttuu ammattimaisempaan suuntaan. Tänä vuonna joukkueissa saa olla kaksi ulkomaalaista, joista vähintään toisen on oltava aasialainen. Niinpä täällä on pelaajia muun muassa Kiinasta, Taipeista (Taiwanista), Myanmarista ja Filippiineiltä, Tiilikainen valotti Lentopalloliiton tiedotteessa.

Tiilikainen on 31-vuotias. Vain 25-vuotiaana hän aloitti Kokkolan Tiikerien valmentajana. Tuloksina olivat kolme Suomen mestaruutta, kolme Suomen Cupin voittoa ja yksi SM-hopea. Toissakaudella hän johdatti Dürenin joukkueen pronssille Saksan Bundesliigassa.


Toistaiseksi Tuomas Sammelvuo on selkeästi suomalaisvalmentajista ykkönen. Hän luotsaa sekä Suomen miesten maajoukkuetta että Venäjän liigassa hyvin menestyvää Kuzbass Kemerovoa.

Sunnuntaina Sammelvuo johdattaa miehistönsä EM-karsintojen päätösotteluun Tanskaa vastaan.