Tuomas Sammelvuo: ”Kiva olla Venäjän kanssa samassa lohkossa”

Kuva: CEV.lu

Suomen lentopallomaajoukkueen valmentajalta Tuomas Sammelvuolta löytyy aitoa taistelijan mentaliteettia – kuten hyvin tiedetään.

Sammelvuon päätä ei palella, vaikka syksyllä EM-kisoissa vastaan tulee mahtimaa Venäjä.

– Aina voi sanoa, että jotkut ovat kovimpia ja toiset taas eivät, mutta on kiva olla Venäjän kanssa samassa lohkossa, Sammelvuo kommentoi Suomen arpaonnea.

Venäjä on hallitseva Euroopan mestari, kansainvälisen huippuliigan Volleyball Nations Leaguen voittaja ja Euroopan rankingykkönen.


Keskiviikkona Euroopan lentopalloliitto CEV arpoi EM-kisojen alkulohkot. Venäjän lisäksi Suomi saa vastaansa Slovenian, Turkin, Makedonian ja Valko-Venäjän.

– Tietysti jatkopaikka on tästä lohkosta se ensimmäinen tavoite. Nyt ei kannata vielä muuta ajatella. Lohko on mielenkiintoinen ja paikka myös. Ljubljana on hieno pelipaikka, sanoo Sammelvuo.

Valko-Venäjä kuuluu paitsi lohkon koko kisojen jokerikortteihin. Sen Eurooppa-ranking on 22:s, mutta EM-karsinnoissa joukkue vakuutti voittamalla kuudesta ottelustaan viisi. Suomi ja Valko-Venäjä saavat toisistaan esimakua jo alkukesästä. Joukkueet pelaavat samassa lohkossa Euroopan kultaisessa liigassa.


EM-kisoihin Suomi raivasi tien sijoituttuaan toiseksi karsintalohkossa. Miehet lähtevät EM-kisoihin peräti 18:nnen kerran. Kisat alkavat 12. syyskuuta.

Lentopallon miesten EM-kisat 2019, alkulohkot

Lohko A: Ranska, Italia, Bulgaria, Portugali, Kreikka, Romania

Lohko B: Belgia, Serbia, Saksa, Slovakia, Espanja, Itävalta

Lohko C: Slovenia, Venäjä, Suomi, Turkki, Makedonia, Valko-Venäjä

Lohko D: Hollanti, Puola, Tshekki, Viro, Ukraina, Montenegro

Sammelvuon sitaatit Lentopalloliiton tiedotteesta