Urpo Sivula: Nyt vasta pulu yskäisee, mutta vielä saattaa lyönnin ääni kuulua

Kuva: CEV.lu

VaLePan Urpo Sivula pitää jöötä lentopallon Mestaruusliigassa, mutta pelottelee vastustajia yhä kovemmalla pelivireellä.

Torstaina ”Upi” oli ottelun pisteahnein, vaikka toimi yleispelaajana. Hän teki VaLePan 3-0-voitossa Team Lakkapäätä vastaan 15 pinnaa ja konvertoi hyökkäyksensä pisteeksi 67-prosenttisesti.

– Onhan sitä hieno vedellä. Kun vaan olisi sellaisessa kunnossa, että pääsisi kunnolla lyömään. Nyt lyönti on sellainen pulun yskäisy, Sivula lohkaisi lehdistötilaisuudessa.

– Jos saadaan paikat kuntoon, niin saattaa vielä kevään aikana lyönnin ääni kuulua.

VaLePan terveystilanne ei ole kehuttava. Osin loukkaantumisten takia Sivula pelasi yleispelaajana ja kokenut yleispelaaja Olli Kunnari liberona. Kentältä olivat poissa muiden muassa Erik Sundberg, Niko Suihkonen, Daniel Jansen Van Doorn ja Alan.

– Äijiä on putoillut kuin sieniä sateella. Aika haasteellista on ollut, mutta tänään tuli koko joukkueelta rento suoritus, ja jokainen hoiti tonttinsa.

– Runkosarjan voitto on ihan selvä tavoite. Ensi lauantaina pannaan Savo Volleyta vastaan kaikki tiskiin. Sitten aletaan keskittyä pleijareihin, Sivula suunnitteli.

Lentopallon Mestaruusliigan runkosarjan voittaa joko VaLePa (66 pistettä) tai Hurrikaani-Loimaa (63). Molemmilla on neljä ottelua jäljellä. Savo Volleyn (55) kolmossijaa uhkaa vain Lentopalloseura Etta (50).

Perjantaina lentopallon Mestaruusliiga jatkuu ottelulla Vantaa Ducks – Akaa-Volley.