Kasper Vuorinen: Vaativa valmennuspesti ei välttämättä tiedä pelaajauran loppumista

Kuva: CEV.lu

Kasper Vuorisesta tulee Suomen naisten lentopallomaajoukkueen kakkosvalmentaja.

Vuorinen, 34, ottaa paikan päävalmentaja Tapio Kangasniemen rinnalta. Lentopalloliitto tiedotti valinnasta torstaina.

Parhaillaan Vuorinen pelaa lentopallon Mestaruusliigaa Raision Loimussa passarina. Vaativa valmennuspesti ei välttämättä tiedä pelaajauran loppumista.

– En osaa vielä sanoa, oliko pelaajaura tässä. Ensi vuoden pelaamis- ja valmentamiskuviot ovat seurakauden osalta vielä auki, Vuorinen kertoo.

– Hyppy pelaajasta valmentajaksi voi kuulostaa isolta ulospäin. Itselleni tämä on selkeää jatkoa valmistautumiselle, jota olen tehnyt jo yli vuosikymmenen, viime vuosina yhä enemmän myös käytännössä valmentaen.

Vuorinen on opiskellut Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä tiedekunnassa pääaineenaan valmennusoppi. Hän on kiertänyt huippuvalmentajien luona muun muassa Saksassa ja USA:ssa opiskelemassa lajia ja valmennusta. Hän on valmentanut kaksi viimeistä kesää USA:ssa naisten ja tyttöjen joukkueita.

Tapio ”Tase” Kangasniemen aikakaudella Suomen naisten lentopallomaajoukkue on ottanut aimo harppauksia. Viime vuonna tuli komeasti neljäs sija Euroopan kultaisessa liigassa, ja saavutusta seurasi EM-karsintojen voitokas selvittäminen.

– ”Kappe” oli alkumetreiltä asti ehdokkaana, Kangasniemi sanoo.

– Tiedän, että Kappe on aidosti kiinnostunut suomalaisen lentopallon ja pelaajien kehittämisestä. Lisäksi hän on erikoistunut nopeaan, yksinkertaiseen ja tehokkaaseen pelityyliin sekä sen vaatimaan tekniseen osaamiseen lentopallossa.

Euroopan kultainen liiga alkaa toukokuun lopulla. Suomi pelaa Valko-Venäjää, Azerbaidzhania ja Espanjaa vastaan. EM-kisoissa Suomi pelaa alkulohkossa, johon tulevat myös Turkki, Serbia, Bulgaria, Ranska ja Kreikka. Lohko kamppaillaan Turkin pääkaupungissa Ankarassa. EM-lopputurnaus käynnistyy 23. elokuuta.