Tuomas Sammelvuo: ”Ihan käsittämätöntä”

Kuva: CEV.lu

Tuomas Sammelvuo on onnesta soikeana varmistettuaan pestin Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi.

– Onhan tämä ihan käsittämätön homma. Suomen miesten maajoukkueen toiminnassa olen ollut mukana 26 vuotta. Siitä on tullut jo tietynlainen elämäntapa, joka nyt ainakin joksikin aikaa loppuu, Sammelvuo sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Nyt on onnellinen olo. Nyt selvitellään sitten kaikki sopimusasiat ihan rauhassa. Toivottavasti Suomen maajoukkueelle löytyy hyvä seuraaja minun työhöni, Sammelvuo sanoo.


Lentopalloliiton ja Sammelvuon välinen sopimus on edelleen muodollisesti voimassa. Liiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi kertoo, että purkamisneuvottelut ovat edessä.

– Haluamme mahdollistaa Sammelvuon ison askeleen valmentajauralla. Samalla haluamme varmistaa oman maajoukkueemme iskukyvyn, Sydänlammi kommentoi.

– Meidän on kannettava vastuumme myös suhteessa kaikkiin sidosryhmiimme. Suomalaisen lentopallon menestystarinassa ovat olleet vahvasti mukana niin pelaajat, fanit, yhteistyökumppanit, Olympiakomitea, urheilu- ja kulttuuriministeriö sekä monet muut.


Sydänlammi pitää Sammelvuon uutta pestiä positiivisena asiana.

– Suomalaiselle lentopallo-osaamiselle on hieno tunnustus, kun suomalainen valmentaja valitaan maailman huippumaajoukkueen vetäjäksi.

Seurajoukkuetasolla Sammelvuo valmentajaa Kuzbass Kemerovoa Venäjän liigassa.

Venäjä kuuluu maailman parhaisiin lentopallomaihin. Se on kansainvälisen lentopalloliiton maailmanlistalla viidentenä. Venäjä on hallitseva Euroopan mestari ja kansainvälisen huippuliigan (Volleyball Nations League) mestari.