Tuomas Sammelvuon ja Lauri Kermisen loistovire vaan vahvistuu Venäjän liigassa

Kuva: CEV.lu

Valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo jatkaa loistavasti Venäjän lentopalloliigassa.

Perjantaina Kuzbass varmisti huipputasoisessa liigassa runkosarjan toisen sijan kukistettuaan Nizhnevartovskin kotonaan erin 3-0. Voitto oli murskaavaa laatua, sillä vastustaja ei päässyt kertaakaan 18 pistettä pidemmälle.


Venäjän liigassa Kuzbass on hävinnyt viimeksi reippaasti yli kuukausi sitten.

– Peli meni sujuvasti, ja keskittyminen säilyi erittäin hyvin, Sammelvuo kiitteli seuransa verkkosivuilla.

– Aloitussyöttömme toimi niin hyvin, että torjuminen ja puolustaminen oli helppoa. Olen erityisen tyytyväinen Jegor Kretshetovin puolesta. Hänen panoksensa harjoituksissa on hyvä, ja nyt hän sai pelituntumaakin. Nyt vaan valmistaudutaan, valmistaudutaan ja valmistaudutaan, Sammelvuo korosti.

”Superliigan” runkosarjan voittaa tutusti mahtijoukkue Kazanin Zenit. Runkosarjassa Zenit on hävinnyt vain yhden ottelun. Kuzbass pelaa viimeisessä runkosarjaottelussaan Ufaa vastaan. Sen jälkeen alkavat pudotuspelit.


Kuzbass Kemerovo pelasi mainiosti myös eurokentillä, kakkostason kisassa CEV Cupissa. Joukkue putosi niukasti romahdettuaan välierän toisessa osaottelussa Galatasarayta vastaan.

Sammelvuo valmensi Suomen lentopallomaajoukkuetta vuosina 2013–2019. Hän siirtyy Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi.