Lentopallon Mestarien liiga: kahdeksan puolivälieräottelua, vain kaksi kotivoittoa

Kuva: CEV.lu

Lentopallon Mestarien liigassa puolivälierät käynnistyivät vierasjoukkueiden tahtiin. Sekä miesten että naisten otteluista kolme päättyi vierasvoittoon.

Ranskassa kohtasivat Sauli Sinkkosen viime kauden joukkue Chaumont ja Tommi Siirilän viime kauden ryhmä Perugia. Perugia väänsi 3-2-vierasvoiton ja säilytti puhtaan pelin kauden Mestarien liigassa.

Perugian kuubalaistähti Wilfredo Leon nosti aloitussyöttöjä ja urakoi oheen 15 pistettä.

– Tällä tasolla jokainen matsi on kova. Ajattelen jo mahdollista semifinaalia entistä joukkuettani Kazanin Zenitiä vastaan, mutta ensin on hoidettava homma toisessa ottelussa Chaumontia vastaan, Wilfredo Leon kommentoi.


Perugian lisäksi Kazanin Zenit ja Civitanova ovat tappiottomia ensimmäisten puolivälieräotteluidenkin jälkeen. Pietarin Zenit puolestaan menetti puhtaan pelinsä hävittyään Belchatowille 1-3.

Lentopallon naisten Mestarien liigassa suomalaislibero Roosa Koskelo pääsi tositoimiin. Hänen edustamansa Stuttgart hävisi Novaralle kotonaan 1-3. Novara ja Eczacibasi VitrA Istanbul etenevät puhtaalla pelillä. Novaralle erätappio oli kauden ensimmäinen.

Eczacibasi VitrA Istanbul, joka pelasi samassa alkulohkossa Hämeenlinnan Lentopallokerhon kanssa, haki Coneglianolta 3-0-vierasvoiton. Supertähti Tijana Boskovic oli jälleen vedossa ja teki 25 pistettä. Boskovic sai 40 passia, joista hän taiteili 23 hyökkäyspistettä.


Puolivälierät käydään lentopallon Mestarien liigassa kaksiosaisin otteluin. Jos kahden ottelun jälkeen sarjapisteet ovat tasan, jatkoonmenijä ratkeaa ns. kultaisessa erässä. Toiset osaottelut pelataan ensi viikolla.

Lentopallon Mestarien liiga, puolivälierät 2019, ensimmäiset osaottelut

Chaumont-Perugia 2-3
Gdansk – Kazanin Zenit 2-3
Belchatow – Pietarin Zenit 3-1
Moskovan Dynamo – Civitanova 2-3

Stuttgart-Novara 1-3
Moskovan Dynamo – VakifBank Istanbul 3-2
Scandicci-Fenerbahce 1-3
Conegliano – Eczacibasi VitrA Istanbul 0-3