OrPo säväytti lentopallon välieriin – vastaan runkosarjan voittaja LP Viesti

Kuva: Raimo Lietsala

Oriveden Ponnistus on raivannut tien välieriin lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Puolivälieräsarjassa OrPo voitti LP Kangasalan. Kun lauantaina tuli 3-0-kotivoitto, OrPo vei sarjan voitoin 3-1.

Välierissä OrPo saa vastaansa runkosarjan voittajan LP Viestin.

Ratkaisuottelussa Nelli Rantanen nousi voittajien pisteykköseksi 13 pinnallaan. Nette Peit oli Kangasalan tuotteliain 15 pisteen potilla.

OrPo sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja nyt pudonnut LP Kangasala kolmanneksi. Suoritus komistaa Ponnistuksen hyvää kautta entisestään: tammikuussa Apostolos Oikonomoun valmentama joukkue juhli Suomen cupin mestaruutta.

Naisten toisessa välieräsarjassa Hämeenlinnan Lentopallokerho kohtaa joko Pölkky Kuusamon tai LP-Vampulan. Ratkaiseva, viides ottelu kamppaillaan Kuusamossa sunnuntaina.

Välierät lähtivät käyntiin lentopallon miesten Mestaruusliigassa. Hurrikaani-Loimaa taivutti 3-2-kotivoiton Lentopalloseura Ettasta. Ratkaisuerä Loimaalla päättyi pistein 15-12.

Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen sai pyöreät 30 pistettä kasaan, ja Etta-kollega Joonas Jokela ennätti 28 pinnaan.

Toisessa välieräsarjassa kohtaavat VaLePa ja Savo Volley. Välieristä finaaliin eteneminen vaatii neljä otteluvoittoa.

Lentopallon miesten 1-sarjan pudotuspeleissä ratkesi ensimmäinen jatkaja: Rantaperkiön Isku eteni välieriin voittamalla Napapiirin Palloketut 3-0 sekä kotonaan että vieraissa.